Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fortuna Frutos UK in surseance van betaling

Tholen - In tegenstelling tot eerdere berichten kan directeur Marco Slobbe van Fortuna Frutos Continental bevestigen dat Fortuna Frutos UK niet failliet is verklaard. Wel geeft hij aan dat Fortuna Frutos UK in surseance van betaling verkeert.

De directeur zoekt de oorzaak van de problemen in de stijgende kosten bij Fortuna Frutos UK die bovenop de impact van de coronapandemie komen. “Fortuna Frutos UK verkoopt voor 80 tot 90 procent op contract en ook de inkoop is veelal op contract. Als je dan door je leveranciers gehouden wordt aan de afspraken en de afnemers nemen niet af waardoor je de markt op moet, is dat voor een groot gedeelte debet aan de huidige situatie.”

Lastige positie
Marco verwacht niet dat de strubbelingen bij Fortuna Frutos UK ingrijpende gevolgen zullen hebben voor afnemers van het bedrijf. Overigens observeert hij dat alle telers(groepen) zich met de wereldwijd stijgende kosten in een lastige positie bevinden. “Die problemen spelen in Nederland, op de Canarische Eilanden maar ook met de stijgende containerprijzen bijvoorbeeld in Zuid-Afrika/Zuid-Amerika. Alle telers hebben het zwaar. Maar dat staat los van dit verhaal.” Marco laat weten dat er geen sprake is van een Fortuna Frutos Group en verwacht dat er de komende tijd meer handel via het Nederlandse verkoopkantoor Fortuna Frutos Continental zal lopen. 

Voor meer informatie:
Marco Slobbe
Fortuna Frutos Continental bv
Oslo 17
2993 LD Barendrecht
Tel.: +31 (0)180 751 400
marco@fortuna-frutos.com

Publicatiedatum: