Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bananen 55% duurder dan jaar geleden in Spanje

De inflatie, die in maart opliep tot 9,8%, blijft aanhouden in Spanje, net zoals in vele andere landen. Prijsstijgingen van elektriciteit en brandstof springen het meest in het oog, maar bijna geen enkel product ontkomt aan de hogere prijzen.

In de afgelopen twaalf maanden is de prijs van banaan gestegen van € 1,20 per kilo naar de huidige € 1,86 (+55%), zo blijkt uit de laatste update van het prijzendashboard van de belangrijkste Spaanse groothandelsmarkten.

Hoewel de prijsstijging van banaan het meest in het oog springt, is het niet de enige groente en fruit waarvoor meer geld moet worden neergeteld. Andere producten waarvan de prijs met meer dan 30% is gestegen, zijn citroenen (+36%), sla (+35%), uien (+32%) en aardappelen (+31%). Die laatste worden verkocht aan € 0,76 per kilo.
Ook mispels (+21%) en tomaten (+20%) zijn fors duurder.

Het dashboard geeft ook enkele prijsdalingen aan, al zijn die niet zo groot als de stijgingen. Aardbeien werden 15% goedkoper tegenover vorig jaar, appelen 12%, sinaasappelen 11% en avocado’s 9%.

Bron: elpais.com

Publicatiedatum: