Later seizoensbegin vanwege de regen, maar grotere maten

Primeur aardappel uit Malaga in het schap

Ibérica de Patatas, een van de belangrijkste consumptieaardappel-bedrijven in Spanje, levert dit jaar weer de primeur aardappel uit Malaga aan de retail. Het is de eerste Spaanse aardappel van het seizoen. "Het product is vanaf de derde week van april tot begin juni te vinden in supermarkten en hypermarkten in heel Spanje. De oogst is iets later van start gegaan vanwege hevige regenval. Maar de maatvoering is daardoor wel beter dit jaar."

"De primeur aardappel uit Malaga is een product dat zich onderscheidt van het huidige aardappelaanbod, dat in grote mate bestaat uit bewaaraardappelen uit Frankrijk of geïmporteerde primeur aardappelen uit landen als Israël en Marokko. Het stimuleert de consumptie van lokale seizoensproducten. We verwachten zo'n 500 ton op de markt te brengen."

"Tot een paar jaar geleden was het erg moeilijk om dit ras in de retail te krijgen, want het is een heel vers product met een kortere houdbaarheid dan andere aardappelrassen. Ibérica de Patatas bracht in 2008 voor het eerst de primeur aardappel uit Malaga in het schap van de supermarkten. Daar was knowhow voor nodig en ook de nodige infrastructuur om dit ras in optimale kwaliteitsomstandigheden en met de juiste presentatie aan de consument aan te bieden. Het is toch een zeer vers en delicaat product."

"Dit initiatief van Ibérica de Patatas en de uitstekende reactie van de consument, die de primeur aardappel uit Malaga waardeert vanwege z’n smaak, kwaliteit en versheid, hebben ervoor gezorgd dat het areaal in de streek is uitgebreid. Ibérica de Patatas verkoopt ook het pootgoed aan telers in de provincie." Sinds 2008 is de afzet met 30% gestegen in de retail.

De nieuwe aardappel is vlot te herkennen: de schil komt makkelijk los bij aanraking en bij het bakken is de kleur minder geel en de textuur knapperiger.

Ibérica de Patatas, een van de grootste aardappelbedrijven in Spanje, zette vorig jaar 135.000 ton aardappelen af.

Voor meer informatie:
Ibérica de Patatas
Mercamadrid
Madrid (Spanje)
Tel: +34 91 785 4312
ibericadepatatas@ibericadepatatas.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven