Vanaf mei grotere aanvoer Peruaanse avocado's verwacht

Peru verwacht dit voorjaar een grotere avocado-oogst. "We bereiden onze oogst in Peru voor. De verlading naar de VS gaat doorgaans begin tot half mei van start," vertelt Hector Soltero, senior director sales planning bij Mission Produce in Oxnard, Californië. "De sector in deze regio verwacht fruit van hoge kwaliteit in goede maten, evenals een oogsttoename van 8% tot 10% ten opzichte van vorig jaar."

Een avocadoteeltbedrijf in Peru 

Het seizoen gaat zoals gebruikelijk van start en er wordt tot en met september een goede aanvoer verwacht. In juni breekt in Peru het piekseizoen aan. Mission Produce bezit een avocadoareaal van 3.700 hectare in de woestijnachtige regio's in het midden van het land. 

Momenteel is het merendeel van de avocado's in de VS afkomstig uit zowel Mexico als Californië. Ook zijn er zeer kleine aantallen uit Colombia op de markt. "De beschikbaarheid van avocado's is momenteel krap vanwege de lagere oogstopbrengsten," legt Soltero uit. "In Californië was er dit seizoen sprake van een beurtjaar en in Mexico had het neerslagtekort in 2021 zijn weerslag op de oogst."

Bronnen benutten
Ondertussen blijft de vraag sterk in de VS. De sterke vraag en het geringe aanbod dwingen het bedrijf naar oplossingen te zoeken. "Mission Produce pakt de beperkte aanvoer aan door naar alternatieve bronnen te zoeken voor de inkoop van extra fruit voor haar klanten. Onze teams onderzoeken momenteel de inkoopmogelijkheden in Mexico," voegt Soltero eraan toe.

Een Peruaans avocadopakstation

Nadat in Peru het seizoen in mei van start is gegaan, zal in juni-juli in Mexico de transitie van de normale naar de Loca-oogst plaatsvinden. "Dit zal naar verwachting de huidige behoefte aan extra volumes ondersteunen," zegt Soltero. 

Voor meer informatie: 
Jenna Aguilera
Mission Produce, Inc.
press@missionproduce.com 
missionproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven