Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische invasie extreem hard voor Oekraïense aardappelsector

Op dit moment hebben Oekraïne en zijn burgers op verschillende manieren direct en indirect te lijden onder de Russische invasie. Dit geldt ook voor de Oekraïense economie, en de oorlog heeft ernstige gevolgen voor de aardappelsector van het land, waarvan de verse markt jaarlijks wordt geschat op 400-800 miljoen dollar.

In 2020 was Oekraïne de op twee na grootste aardappelproducent ter wereld toen het land 20,8 miljoen ton aardappelen oogstte, zo blijkt uit cijfers van de FAO. Desondanks is de binnenlandse productie van het land niet voldoende om aan de vraag op de lokale markt te voldoen, en importeert Oekraïne jaarlijks honderdduizenden tonnen.

Verschillende gebieden in Oekraïne zijn nog steeds bezet door Russische troepen of hebben te lijden onder actieve gevechten. Russische troepen bezetten nog steeds de regio Cherson en een aanzienlijk deel van de regio Zaporizja in het zuiden van het land, alsmede de regio's Donetsk, Luhansk en Kharkiv in het oosten. Intussen heeft het recente tegenoffensief van Oekraïne de Russische troepen gedwongen zich terug te trekken uit de regio's Zhytomyr, Kyiv, Chernihiv en Sumy in het noorden van het land. Ondanks hun terugtrekking zijn veel landbouwakkers echter nog steeds niet bewerkt en zijn veel aardappelpakhuizen door de Russen vernield.

Bron: potatonewstoday.com

Publicatiedatum: