Rotterdams bedrijf ontwikkelt zoetstof uit appelen en peren

Het Rotterdamse bedrijf Fooditive heeft een zoetstof ontwikkeld uit appelen en peren. Dit schrijft NFO. Het is een natuurlijke vervanger voor industriƫle zoetstoffen die worden gebruikt voor voedingsmiddelen en dranken. De ontwikkelingen van de zoetstof is nu zover dat een zogenoemde Novel Food Application is aangevraagd bij de European Food Safety Authority (EFSA). Met dit certificaat kan de zoetstof op de markt worden gebracht en op grote schaal toegepast gaan worden in de voedingsmiddelenindustrie.

Fooditive schat dat de voedingsmiddelenindustrie gemiddeld 30.000 kg zoetstof per week nodig heeft. Voor de productie hiervan zijn 83.000 kg appelen en peren nodig als grondstof. De zoetstof wordt na fermentatie gewonnen uit de appels en peren.
Fooditive is in 2018 opgericht in Rotterdam en zet zich in om met 100% natuurlijke ingrediƫnten gezonde voeding voor iedereen mogelijk te maken. Door een succesvolle samenwerking aan te gaan met een productiepartner in Nederland hoopt het bedrijf de zoetstof in de markt te zetten.

Bron: NFO Fruit


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven