Tegenvallende omzet Carrefour Frankrijk in het eerste kwartaal

Finland: Kesko ziet omzet in maart met 6,1% stijgen
Kesko Group rapporteerde een omzet van € 1,1 mln in maart, een stijging van 6,1% (5,6% op vergelijkbare basis) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In de levensmiddelensector bedroeg de omzet in maart € 522,4 mln, een daling van 1,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Bron: esmmagazine.com 

Britse retailers krijgen te maken met 'tsunami' van kosten door terugkeer volle vennootschapsbelasting, stijgende energierekeningen en verhoging nationale verzekering, waarschuwen experts
De stijgende kosten waarmee de Britse retailers te kampen hebben, zouden wel eens een 'permanente klap' voor de sector kunnen blijken te zijn, zo waarschuwen nieuwe bevindingen. Hoewel retailers het relatief goed deden in het eerste kwartaal, zou een toenemende 'tsunami' van kosten en dalende consumentenbestedingen een negatieve impact kunnen hebben op veel bedrijven in de sector, suggereert de laatste beoordeling door leden van de KPMG/Ipsos Retail Think Tank.
Bron: thisismoney.co.uk 

Portugal: Os Mosqueteiros ziet omzet in boekjaar 2021 met 9,6% stijgen
Os Mosqueteiros, het Portugese onderdeel van de Franse retailer Les Mousquetaires, heeft in zijn boekjaar 2021 een omzetstijging van 9,6% tot € 2,5 mld geboekt. De retailer is in het land actief met de merken Intermarché, Bricomarché en Roady. Intermarché rapporteerde een groei van 9,56% (inclusief brandstof) met een omzet van € 2,26 mln, terwijl Bricomarché een stijging van 10% registreerde, met een omzet van € 165 mln.
Bron: esmmagazine.com 

Discounter Pepco's omzet in eerste halfjaar stijgt met 17,5% door opening nieuwe winkels
Pepco Group, eigenaar van de Europese discountmerken Pepco, Poundland en Dealz, rapporteerde een omzetstijging van 17,5% in de eerste helft van het jaar, dankzij de opening van nieuwe winkels. De groep, die afgelopen mei naar de beurs van Warschau ging, zei dat de inkomsten in totaal €2,37 mld bedroegen in de 6 maanden tot 31 maart. De groep opende 192 nieuwe winkels, waardoor het totaal op 3.696 kwam, verspreid over 17 landen.
Bron: reuters.com 

Aandelen Carrefour dalen na tegenvallende omzet in Frankrijk in het eerste kwartaal
De aandelen van Carrefour zijn gedaald nadat Europa's grootste foodretailer in het eerste kwartaal een matige omzet rapporteerde in zijn Franse kernmarkt, die een robuustere groei in Brazilië overschaduwde. Carrefour meldde dat de omzet in het eerste kwartaal € 20,2 mld bedroeg, een groei van 3,4% op vergelijkbare basis, een versnelling ten opzichte van de 0,7% omzetgroei in het vierde kwartaal van 2021. De Franse omzet bleef echter gelijk in het kwartaal, met een daling van de hypermarktomzet met 1,1%.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven