Tekort aan arbeidskrachten onder controle nu nieuw Chinees knoflookoogstseizoen nadert

Nu de knoflooksector te kampen heeft met een aantal uitdagingen, zoals een tekort aan arbeidskrachten en verstoringen van het vervoer over land als gevolg van het binnenlandse beleid inzake de pandemie, stijgen de exportprijzen. Annie van Jining Youlian Food deelde met Global Fruit and Vegetable Network de recente situatie op de Chinese knoflookmarkt en de marktverwachtingen voor de komende weken.

"Wat de export betreft, hebben de verschillende overzeese markten sinds februari goed gefunctioneerd en hebben wij geen daling van de orders vastgesteld. Sinds eind maart zijn de zeevrachttarieven aanzienlijk gedaald, wat de overzeese importeurs veel kosten bespaart en er is een recente stijging van het aantal bestellingen geweest. Aangezien de prijzen voor droge containers sinds begin april zijn gestegen, verwachten we niet dat de prijzen voor koelcontainers zullen dalen."

"Wat de binnenlandse afzet betreft, is de binnenlandse markt altijd de belangrijkste afzetmarkt voor Chinese knoflook geweest. De binnenlandse verkoop is dus betrekkelijk stabiel geweest en is niet veel veranderd."

"Hoewel de verkoop grotendeels normaal is verlopen, hebben de knoflookgebieden de laatste tijd met veel problemen te kampen gehad. De komende weken is een drukke periode in deze teeltgebieden en zeker ook in het kader van het binnenlandse beleid om de epidemie onder controle te krijgen, met als gevolg een tekort aan arbeidskrachten. Verwacht wordt dat de lonen van de werknemers in de teeltgebieden zullen blijven stijgen. Daar komt nog bij dat de bestrijding van de epidemie in verschillende delen van het land het vervoer over land heeft geblokkeerd, de logistiek heeft vertraagd en de vrachtkosten heeft doen stijgen."

Het nieuwe knoflookseizoen begint in mei en "de nieuwe knoflook is momenteel goed aan het opkomen en voor dit seizoen wordt een recordoogst verwacht." Annie: "De nieuwe knoflookoogst zal naar verwachting vertraging oplopen als gevolg van het koelere weer dit jaar. Verwacht wordt dat sommige klanten grote hoeveelheden van de oude voorraad zullen inkopen om de markt draaiende te houden, terwijl zij wachten op de nieuwe knoflookoogst."

Voor meer informatieļ¼š
JINING FENDUNI FOODSTUFF CO., LTD.
+86 186 787 103 77
annie@china-garlic.com
www.china-garlic.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven