Kersen tot 60 dagen langer houdbaar

De transporttijden tijdens het vorige kersenseizoen waren regelmatig langer dan verwacht als gevolg van de wereldwijde scheepvaartcrisis. Bovendien liepen scheepscontainers vaak vertraging op bij de douane. Deze vertragingen maakten het voor im- en exporteurs moeilijk om hun fruit vers te houden en de productkwaliteit te handhaven.

Manager Li van Shandong Source of Nutrition Technology sprak onlangs over vershoudoplossingen voor kersen: kersenbewaarmiddel, 1-MCP-sachet met langzame afgifte, 1-MCP-kaarten en een zak met gecontroleerde atmosfeer.

"Kersen kunnen onmiddellijk na de oogst worden ondergedompeld in een vloeibaar kersenbewaarmiddel. De conserveringsvloeistof kan ook worden toegediend via een sproeier of met begassingsapparatuur. Wij bieden onze klanten geavanceerde fumigatietechnologie om conserveringsmiddel of ontsmettingsmiddel toe te passen in koelopslag of koeltransportcontainers. Deze methode is snel en eenvoudig en zeer effectief. Kersenbewaarmiddel vertraagt effectief de fysiologische processen in de kersen en houdt de voedingsstoffen meer dan 60 dagen langer vers dan normaal," legt Li uit.

"Logfresh vershoudtechnologie verlengt de houdbaarheid van kersen en kan ook het effect van koeltechnologie tijdens lange-afstandstransport over zee op de smaak en voedingswaarde van het fruit verminderen. De zakjes met vertraagde afgifte van 1-MCP en de kaarten met 1-MCP kunnen gemakkelijk in de beklede doos of zak met de kersen worden gedaan. De doos of de zak moet vervolgens gedurende ten minste zes uur worden verzegeld zodat het zakje of de kaart de micro-organismen op het oppervlak van de kersen doeltreffend kan uitroeien en de kersen langer vers kan houden."

Li introduceerde ook zakken met atmosfeercontrole. "De bewerkingslijn van kersen in atmosfeergecontroleerde zakken is bijna volledig geautomatiseerd en vereist slechts één werknemer om het systeem te bedienen. Dit bespaart enorm op arbeidskosten en productiekosten. Onze Logfresh atmosfeergecontroleerde zak is ook 50% goedkoper in vergelijking met vergelijkbare producten uit Chili of Israël. Atmosfeergecontroleerde zakken verlengen de houdbaarheid van kersen met 15 dagen in vergelijking met andere methoden," legt Li uit. "Eigenaren van kersenboomgaarden en kersenhandelaren kunnen de hevige concurrentie tijdens de piek van het kersenseizoen vermijden door hun voorraad langzaam vrij te geven en het leveringsseizoen van kersen te verlengen."

Shandong Source of Nutrition Technology werd opgericht in 1996. Het bedrijf heeft bijna 30 jaar ervaring in vershoudproducten voor de fruitsector, waaronder vershoudtechnologie voor fruit in opslag en fruitconserveringsmiddelen, maar ook rijpingsstimulerende middelen en vershoudzakken. Hun productassortiment is divers en omvat 36 gepatenteerde producten. De 1-MCP producten zijn al geregistreerd in Turkije, Nieuw-Zeeland, Oekraïne, Argentinië en Colombia. En het bedrijf is op zoek naar retailers in andere regio's om de handen ineen te slaan voor een strategische samenwerking.

Voor meer informatie:
Manager Li
Shandong Source of Nutrition Technology Co., Ltd.
+86 18615225880
+86 18615220662
sales@awt-biotech.com
www.chinesepost-harvest.com 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven