De Chinese perenoogst zal naar verwachting krimpen en de prijzen stijgen

De perenprijs was vorig jaar extreem laag. Veel telers hebben hun perenbomen gekapt en zijn overgestapt op andere gewassen. Verwacht wordt dat het totale areaal voor peren in Hebei zal dalen. Li Xixi, woordvoerster van Hebei Xionghan Agricultural Produce, sprak onlangs over de huidige omstandigheden in de teeltgebieden van Hebei-peren.

"De temperaturen in januari en februari waren lager dan rond dezelfde tijd vorig jaar. In april liepen de temperaturen in de perenteeltgebieden echter snel op. De perenbomen bloeiden later dan gewoonlijk. Uit waarnemingen ter plaatse blijkt dat relatief weinig perenbomen in bloei staan," aldus Li. "De huidige weersomstandigheden en temperatuurniveaus wijzen erop dat de oogst iets later zal plaatsvinden dan in normale jaren. Verwacht wordt dat de perenoogst in het vroege seizoen eind juni zal plaatsvinden. Crown-peren en Yellow Gold-peren volgen begin juli en hun oogstseizoen loopt door tot midden augustus. Autumn Moon-peren, New Gao-peren en Fengshui-peren kunnen worden geoogst tussen half augustus en half september. Ya-peren zullen naar verwachting rijpen tussen eind augustus en eind september," zei Li.

De prijs van peren was vorig jaar laag. Sommige telers verloren daarom hun vertrouwen in peren en schakelden over op andere gewassen of lieten hun boomgaarden onbeheerd. In sommige gevallen hebben telers hun perenbomen geruimd en hebben ze de perenteelt volledig opgegeven. De totale opbrengst van peren in Hebei is dus gedaald, maar het is nog onzeker hoe de productkwaliteit dit jaar zal uitvallen. Dat zal pas duidelijk worden in mei of juni, wanneer de weersomstandigheden veranderen."

"Shijiazhuang in Hebei is gespaard gebleven van recente uitbraken van Covid-19. De teelt en bewerking van peren is niet aangetast."

"Wat de prijs betreft, bedroeg de FOB-prijs van Crown-peren deze week ongeveer € 17,52 per 10 kg. Dat is iets lager dan vorige week, maar omdat de hoeveelheid in de opslag beperkt is, zal de prijs dit seizoen waarschijnlijk niet veel verder dalen."

"We hebben onze klanten al gecontacteerd voor hun aankoopplannen dit komende seizoen. Klanten uit de EU en Noord-Amerika besteden dit seizoen meer aandacht aan milieuvriendelijke verpakkingen. Veel klanten hebben de wens geuit om plastic verpakkingsmateriaal te verminderen en milieuvervuiling te voorkomen. Wij onderzoeken ook de mogelijkheden om plastic verpakkingen voor onze klanten te verminderen."

Voor meer informatie: 
Ms. Li Xixi
Hebei Xionghan Agricultural Produce Co., Ltd.
Shijiazhuang Star Crown Import and Export Trade Co., Ltd.
+86 175 0320 2183
+64211840824 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven