Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Auchan overweegt overname van Sloveense Mercator

Maxima Latvija introduceert papieren zakken voor AGF
Maxima Latvija breidt haar assortiment milieuvriendelijke verpakkingsmogelijkheden voor groenten en fruit uit om in te spelen op de veranderende gewoonten van het winkelend publiek en het gebruik van plastic verpakkingen te verminderen. De retailer introduceert gratis papieren zakken voor verse groenten en fruit in zijn grotere Maxima XXX-winkels.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Co-op's nieuwste dc beweegt door de 'versnellingen' met 1e winkelleveringen onderweg
Het nieuwe regionale dc van de Co-op in Biggleswade, Bedfordshire, maakt zich klaar om de gemeenschappen van dienst te zijn nu de eerste leveringen aan winkels in het Zuid-Oosten van start gaan. Het distributiecentrum is nu in bedrijf en is begonnen met de levering van diepgevroren, verse en niet-gekoelde levensmiddelen aan de winkels van de retailer. De vestiging zal meer dan 600 Co-op winkels bedienen wanneer het later dit jaar volledig operationeel is.
Bron: co-operative.coop 

Auchan overweegt overname van Sloveense Mercator
Auchan wil zijn aanwezigheid in Zuidoost-Europa versterken in samenwerking met het Hongaars-Amerikaanse investeringsfonds Indotek. Volgens lokale media zou een overname van de Sloveense retailer Mercator in het verschiet liggen. Volgens het Sloveense dagblad Dnevnik wordt deze mogelijkheid geopperd na de overname door Indotek van het 44%-belang dat de Russische bank Sberbank had in Fortenova Group, een in Kroatië gevestigde retail-, voedselteelt- en landbouwgroep.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Aldi introduceert nieuwste groene technologie in zijn bezorgvloot
Aldi test een volledig elektrische koelaanhanger als onderdeel van zijn inspanningen om zijn koolstofuitstoot te verminderen. De trailer zet kinetische energie om in elektriciteit om de batterijen van stroom te voorzien terwijl de wielen draaien, wat betekent dat de producten koel worden gehouden en dit alles terwijl het energieverbruik wordt verminderd en de impact op het milieu wordt geminimaliseerd.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

Online supermarkt is 'here to stay', zegt Tesco-topman
Tesco-topman Ken Murphy heeft gezegd dat hij verwacht dat de online boodschappenpenetratie hoog zal blijven, ondanks het feit dat het winkelend publiek na de pandemie terugkeert naar de winkels, terwijl de retailer ook solide uitbreidingsplannen heeft voor zijn Tesco Whoosh-snelleverconcept.
Bro: esmmagazine.com 

CEECAT Capital wordt meerderheidsaandeelhouder van het Servische Gomex
Private-equity- en kredietinvesteerder CEECAT Capital heeft een belang van 51,5% genomen in de Servische buurtwinkelketen Gomex. De investering in Gomex is de eerste in Servië voor CEECAT Capital, dat ook een nieuw kantoor in Belgrado heeft geopend om meer fusies en overnames in de regio te vinden en uit te voeren.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven