Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Behoedzame behandeling helpt aardappel in perfecte staat te houden

Het ontwerp van de 'Gentle Slope' multiheadweger van Ishida Europe is van groot belang geweest bij het leveren van een hoogwaardige verpakkingsoplossing voor een reeks magnetronaardappelen van de Spaanse aardappelbewerker Patatas Meléndez.

De 24.105 m2 grote fabriek van Patatas Meléndez, gevestigd in de gemeente Medina del Campo in de provincie Valladolid, is een van de grootste aardappelfabrieken van Europa. Voor de gastronomische magnetronaardappelen, die zowel in bakjes als in zakjes verkrijgbaar zijn, gebruikt het bedrijf alleen de beste variëteiten kleine aardappelen, die aan een streng sorteer- en inspectieproces worden onderworpen om ervoor te zorgen dat het allerbeste product voor dit premium assortiment wordt geselecteerd. Het was daarom van essentieel belang dat de kwaliteit van de aardappelen tijdens het wegen en verpakken volledig gehandhaafd bleef.

De twee 14-kops CCW-RVE-GS modellen van Ishida zijn voorzien van flauwe hellingen en kleinere hoeken in de wegers om de doorgang van de aardappelen te vergemakkelijken, zodat kneuzingen en beschadigingen worden voorkomen.

De aardappelen worden voorzichtig van de dispergeertafel naar de verzamel- en weegstations getransporteerd. De weger berekent dan in een fractie van een seconde de combinatie van gewichten die het meest overeenkomt met het vereiste streefgewicht, dat in de verpakking wordt gelost.

Elke weger is specifiek voor één verpakkingsformaat, met speciale distributiesystemen voor de efficiënte overdracht van het product van de weger naar de zak of bak. De streefgewichten zijn 400 gram voor de zakken en 325 gram voor de trays, waarbij de wegers van Ishida een uitstekende nauwkeurigheid leveren. De snelheden worden bepaald door de verpakkingsmachine en de traysealer en liggen op respectievelijk ongeveer 40 verpakkingen per minuut (ppm) en 25 ppm, ruim binnen de topsnelheid van 60 ppm van de wegers.

"We hadden een geavanceerde weegoplossing nodig om ervoor te zorgen dat deze klasse 1 aardappelen hun kwaliteit zouden behouden," legt Francisco Javier Pérez, technisch directeur bij Patatas Meléndez, uit. "De Ishida Gentle Slope wegers zijn in staat dit te bereiken zonder enig compromis op het gebied van snelheid of nauwkeurigheid. De wegers zijn ook uiterst betrouwbaar en eenvoudig in te stellen en te bedienen."

De magnetronaardappelen, verkrijgbaar in zes verschillende variëteiten voor het tray-assortiment, zorgen voor een heerlijke en gezonde maaltijdbegeleider. De magnetron optimaliseert het kookproces zonder de smaak, de voedingswaarde of het uiterlijk aan te tasten.

De zorgvuldig geselecteerde kleine homogene variëteiten worden dubbel gewassen met gesteriliseerd water en vervolgens verder geïnspecteerd en gesorteerd voordat ze via een transportband naar de weger worden gebracht. De trays worden verzegeld met een dubbele microgeperforeerde folie die de bewaring van het product verbetert, terwijl de zakken een veiligheidsklep bevatten die een perfect gecontroleerde garing van de aardappelen garandeert.

Patatas Meléndez, dat meer dan 20 jaar bestaat, combineert aardappelteelt, gebaseerd op klassieke tuinbouwtraditie en kennis, met geavanceerde technologische innovatie toegepast op de aardappelsorteer- en -wasprocessen. Bij de levering van aardappelen kan het bedrijf de herkomst van de aardappelen, de plaats waar ze zijn gepoot en de wijze waarop ze worden geteeld, garanderen om de consument het beste product te kunnen leveren.

Voor meer informatie:
Torsten Giese
Ishida Europe Ltd
+ 44 121 607 7700
torsten.giese@ishidaeurope.com  
www.ishidaeurope.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven