Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa roept noodtoestand uit in verband met overstromingen

 De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa heeft de nationale noodtoestand uitgeroepen naar aanleiding van de overstromingen die zich op grote schaal hebben voorgedaan.

Hij legde uit hoe gemeenschappen langs delen van de oostkust van Zuid-Afrika de voorbije week zijn verwoest door catastrofale overstromingen. Op 11 en 12 april is in delen van KwaZulu-Natal in een periode van 24 uur tussen 200 en 400 mm regen gevallen. Alle delen van de provincie werden door de regenval getroffen, waarbij de hele Ethekwini-metropool en de districten iLembe, Ugu, King Cetshwayo en uMgungundlovu het zwaarst werden getroffen.

Zware regenval en overstromingen hebben zich ook voorgedaan in de Oostkaap, met name in de districten Alfred Nzo, Joe Gqabi en OR Tambo, waar wegen, bruggen en huizen grote schade hebben opgelopen, vooral in het gebied rond Port St Johns.

Tot dusver zijn in KwaZulu-Natal in totaal 443 mensen om het leven gekomen. Ongeveer 48 mensen worden vermist of zijn vermist.

De regens van de afgelopen week hebben grote schade aangericht aan de water-, elektriciteits-, spoorweg- en telecommunicatie-infrastructuur. Ook de brandstof- en voedselvoorziening is verstoord.

Klik hier om de volledige verklaring van Ramaphosa te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven