Aldi verzekert lage prijzen aan zijn klanten

Aldi verzekert lage prijzen aan zijn klanten
In een verklaring van de CEO van Aldi, Jason Hart, benadrukte Aldi dat het vastbesloten is om betaalbare prijzen te leveren, zelfs nu het merk te maken heeft met torenhoge inflatie. De Facebook post benadrukte de wens van de keten om haar klanten de goedkoopste prijs te geven voor producten van hoge kwaliteit, met "Geen trucs. Geen gimmicks." Een specifieke vetgedrukte regel van het bericht benadrukte: "Ongeacht wat er in de wereld om ons heen gebeurt, Aldi zal altijd de leider zijn op het gebied van lage prijzen in elke gemeenschap die we bedienen."
De verklaring verwees ook naar de stijgende kosten van gas en de hoge energiekosten thuis, wat klanten in de reacties erg waardeerden. Niet alleen is Aldi een supermarktketen, maar de manier waarop het waarde hecht aan betrokkenheid van werknemers en community outreach kan bij veel mensen respect afdwingen. Volgens Comparably zei 100% van de ondervraagde werknemers trots te zijn om bij de keten te werken, waardoor het lijkt dat het bedrijf toegewijd is aan zijn mensen.
Bron: Mashed 

VK: Tesco rapporteert 6% omzetstijging voor fiscaal jaar 2021-22
De Britse supermarktketen Tesco heeft voor het fiscale jaar 2021-22 een 6% hogere omzet gemeld tot € 74 mld in vergelijking met het jaar ervoor. De groepsomzet van het bedrijf over het jaar, inclusief de verkoop van brandstof, steeg met 3% tegen constante koersen ten opzichte van vorig jaar. Onder invloed van de 'sterke' omzet kwam Tesco's statutaire operationele winst uit op € 3 mld, een stijging van 65,5% ten opzichte van vorig jaar. De aangepaste operationele winst van de retailer steeg met 58% tot € 3,3 mld tegen constante wisselkoersen. Tesco's totale aangepaste bedrijfswinst voor de retail bedroeg € 3,1 mld een stijging van 34,9% ten opzichte van vorig jaar, terwijl de aangepaste verwaterde (EPS) winst met 88,8% steeg tot € 0,25. De winst voor belastingen van de onderneming steeg eveneens met 219,7% tot €2,4 mld.
Bron: Retail Insight Network 

VK: Tesco-dc bij Bristol verkocht voor meer dan € 123 mln
Een Tesco-distributiecentrum in de buurt van Bristol is voor meer dan € 123 mln verkocht aan een onbekende koper. Het dc van 50.167 m2, dat oorspronkelijk in 2010 door de supermarkt werd ontwikkeld, bedient meer dan 400 winkels in het zuidwesten en Zuid-Wales. Roebuck, een Britse dochteronderneming van GFH Financial Group (GFH), rondde de off-market verkoop af.
"De verkoop van Tesco Avonmouth heeft onze Koreaanse investeerders aanzienlijke outperformance opgeleverd," aldus Hugh Macdonald-Brown, managing partner bij Roebuck. "Het was fantastisch om met Capstone samen te werken aan weer een succesvolle investering en het is de bedoeling om hopelijk nieuwe projecten te vinden om samen aan te werken. Roebuck is actief op zoek naar mogelijkheden om kapitaal uit deze verkopen te recyclen voor ofwel logistieke activa in het Verenigd Koninkrijk en Europa."
Bron: Business Live 

VK: Asda hoofd finance stapt op, vervangen door voormalig Morrisons CFO
De financieel directeur van het Britse supermarktconcern Asda heeft na minder dan een jaar ontslag genomen en wordt vervangen door zijn collega bij concurrent Morrisons, aldus Asda donderdag.
Asda, de op twee na grootste retailer van Groot-Brittannië, zei dat financieel directeur John Fallon, die in juni vorig jaar in deze functie werd gepromoveerd, had besloten het bedrijf te verlaten en "nieuwe uitdagingen aan te gaan." Hij zou worden opgevolgd door Michael Gleeson, die vorige maand zei dat hij dezelfde functie bij Morrisons, de nummer vier, zou neerleggen. Gleeson zou niet eerder dan volgend jaar bij het bedrijf in dienst treden, voegde Asda eraan toe.
In de tussentijd zou Steven Nuttall, vice-directeur commerciële financiën, wat extra verantwoordelijkheid op zich nemen bij de dagelijkse leiding van de financiële functie. Fallon's vertrek is de laatste in een reeks van senior exits van Asda sinds het werd gekocht in februari 2021 door de broers Mohsin en Zuber Issa en private equity-bedrijf TDR Capital in een deal van € 8,2 mld.
Asda zit zonder CEO sinds Roger Burnley het concern in augustus abrupt verliet. Vier maanden geleden zei de nieuwe voorzitter Stuart Rose dat de benoeming van een CEO een prioriteit was.
Bron: Reuters 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.