Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappeleiwit als basis voor veganistisch en vegetarisch voedsel

De Britse aardappelleverancier Branston werkt samen met de nieuwe technologieleverancier Root Extracts aan de ontwikkeling van een plantaardig aardappeleiwit voor gebruik in veganistisch en vegetarisch voedsel.

De werkzaamheden zullen plaatsvinden in een binnenkort te openen extractie-installatie van ruim 7 mln euro in Lincolnshire - de eerste in haar soort in het VK, aldus Branston. De fabriek zal klasse II aardappelen - die niet geschikt zijn voor de retailhandel - omzetten in functionele plantaardige eiwitten. De fabriek zal ook op zetmeel gebaseerde producten genereren voor gebruik in de verwerkende industrie.

Branston is in 2013 begonnen met onderzoek naar aardappeleiwitten, van laboratoriumniveau tot een commercieel levensvatbare operatie, aldus Branston. Aardappeleiwit is rijk aan aminozuren en heeft een hoge mate van functionaliteit, wat betekent dat het bijvoorbeeld kan worden gebruikt als een eivervangend bindmiddel, voegde de leverancier toe.

Bron: potatonewstoday.com

Publicatiedatum: