Christiaan van Ravenswaaij, Van Ravenswaaij:

"Eerste gevlogen mango's uit Ivoorkust binnen, volgende week arriveren eerste containers"

Tholen - De Paasdagen zijn weer in aantocht en bij Van Ravenswaaij zijn ook de eerste mango's vanuit Ivoorkust alweer onderweg. "Vandaag hebben we de eerste gevlogen mango's in huis gekregen en vanaf volgende week komen de eerste containers aan", vertelt Christiaan van Ravenswaaij.

"Het seizoen ziet er goed uit, omdat de aanvoer vanuit Peru op zijn laatste benen gaat lopen. De volumes zullen op een normaal niveau liggen, alleen de aankomsten zullen onzeker zijn door de vertragingen die ontstaan bij de scheepvaartmaatschap-pijen", verwacht de importeur. "Tevens hebben we te maken met hogere kosten. Duurder karton, hogere kosten voor zeevracht en ook intern transport zijn aan de orde van de dag. Maar het lijkt wel of de markt daar inmiddels aan gewend is."

"Onze drie vaste leveranciers -  Ouattara trading, Ivoire Agreage en Cofruibo - zijn goed opgestart en zullen de markt weer van Kent-mango's voorzien. Onze keurmeester Latif Fofana is zoals elk jaar weer ter plaatse om de kwaliteit en aantallen te waarborgen", vertelt Christiaan. Van Ravenswaaij voert de mango's in de merken NKLO en REINE en richt zich bij de mangoverkoop hoofdzakelijk op de Nederlandse exporteurs. Traditiegetrouw duurt het Ivoriaanse mangoseizoen vijf à zes weken.

Voor meer informatie:
Van Ravenswaaij
Tel: +31 (0)318 546474
Christiaan@ravenswaaij.nl 
www.ravenswaaij.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven