Nobis-fonds van $ 10 mln

Investeringsfonds voor Ecuadoraanse blauwe bessen

Nobis heeft de vorderingen in de teelt van blauwe bessen van het eerste "investeringsfonds in de Ecuadoraanse AGF-exportsector" aan de binnen- en buitenlandse investeerders bekendgemaakt. In een eerste fase werden 10 hectare aangeplant in het kanton Patate. Komende maanden wordt de eerste oogst op de markt gebracht. De bijeenkomst werd bijgewoond door vertegenwoordigers van Sembrador Capital en Fideval, twee beheerders van investeringsfondsen die actief zijn op de Chileense en Ecuadoraanse markt. De vergadering werd voorgezeten door José Antonio Ponce, CEO van Nobis. Hij werd bijgestaan door het team van de Agro-export Business Unit van de holding.

De concurrentievoordelen van het teeltgebied werden belicht, alsook de staat van de gewassen en de geboekte vooruitgang. Ondernemers en investeerders toonden grote interesse en gaven verrijkende feedback. Na de oogst zal het fruit in eerste instantie lokaal worden afgezet, waarna geleidelijk zal worden overgegaan op export naar de Verenigde Staten, Azië en Europa.

De gebruikte rassen hebben een uniform goede kwaliteit, hoge opbrengsten, grote kalibers en een zoetzure smaak. "Investeringen in de agro-exportsector in Ecuador bieden veel mogelijkheden, want het land is vruchtbaar, het klimaat is gunstig, de geografische ligging is perfect voor vele rendabele teelten en er is een aanbod van gekwalificeerde arbeid voor dit soort economische activiteit", zei José Antonio Ponce.

De tuinbouw heeft de interesse gewekt van particuliere en institutionele beleggers. "Er is goed werk geleverd. Het Nobis-team is erin geslaagd de ideeën en het proces heel goed te begrijpen en de resultaten zijn al zichtbaar", zei José Fernández, algemeen directeur van Sembrador Capital.

Nobis kondigt aan dat dit de eerste van verschillende investeringsvehikels is die het zal opzetten om grote kapitalen aan te trekken en zo een positieve investeringscirkel te genereren met impact op de nationale economie.

Voor meer informatie:
Nobis
mail@nobis.com.ec
www.consorcionobis.com.ec


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven