Aldi uitgeroepen tot populairste supermarkt van Groot-Brittannië

E.Leclerc de grote winnaar in Frankrijk in maart

Spanje: Caprabo opent 2 winkels in Barcelona
Retailer Caprabo zet zijn expansie in heel Catalonië voort met de opening van 2 nieuwe supermarkten in de provincie Barcelona. Een van de winkels is gevestigd in de wijk El Raval van de stad, de andere nieuwe opening bevindt zich in de stad Esparraguera.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Asda onder druk na loonsverhoging, blijft achter bij Tesco en Sainsbury's
Asda staat onder druk om de lonen voor zijn winkelpersoneel te verhogen nadat Tesco en Sainsbury's de lonen verhoogden, waardoor de winkelketen uit Leeds de laagstbetaalde supermarkt van het Verenigd Koninkrijk is gebleven. Asda, de derde grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk, betaalt werknemers een minimum van € 11,57 per uur of €12,97 in Londen, waardoor het de enige grote keten is die minder betaalt dan het onafhankelijk geverifieerde leefloon van € 13,23 in de hoofdstad en € 11,86 elders.
Bron: theguardian.com 

Winkelvertrouwen in VK 'bereikt nieuw dieptepunt'
Het consumentenvertrouwen in het Verenigd Koninkrijk heeft een 'recorddieptepunt' bereikt, zo blijkt uit de laatste Shopper Confidence Index van IGD ShopperVista, na een verdere daling in de afgelopen maand. De indexscore voor maart daalde van -18 in februari tot -23 in maart, ondanks een lichte piek halverwege de maand, toen het erop leek dat de olieprijzen zouden gaan dalen.
Bron: esmmagazine.com 

Partnerschap bundelt krachten met Home-Start UK om familie te ondersteunen bij keuze voor AGF op het bord
Nieuw onderzoek toont aan dat 'kieskeurig eten' en klachten over voedzame maaltijden van kinderen ertoe kunnen leiden dat ouders de maaltijden vrezen. Zorgen over het eten van hun kinderen is een van de grootste zorgen van de ouders van vandaag. Uit de enquête, die werd gehouden onder ouders uit het hele Verenigd Koninkrijk met kinderen in de leeftijd van 2 tot 18 jaar, bleek dat 56% moeite heeft om hun kind een gezonde balans van fruit, groenten, eiwitten en koolhydraten te laten eten.
Bron: waitrose.pressarea.com 

E.Leclerc de grote winnaar in Frankrijk in maart
De Franse marktleider E.Leclerc zag zijn marktaandeel in de periode van 21 februari tot 20 maart met 0,6 procentpunt stijgen, aldus Kantar. Het aandeel staat nu op 22,4%.
Bron: esmmagazine.com 

Aldi uitgeroepen tot populairste supermarkt van Groot-Brittannië
Aldi is officieel de favoriete supermarkt van het land, zo blijkt uit de laatste peilingen van YouGov. Het winkelend publiek gaf de Britse supermarkt met de laagste prijzen in het onderzoek de voorkeur boven M&S, Tesco en Sainsbury's.
Bron: aldipresscentre.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven