Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Panamese gele watermeloen voor Europa en VS

Het Panamese ministerie van Landbouwontwikkeling meldt dat de export van watermeloen naar Europa en de VS blijft toenemen. Er wordt een export van meer dan 500 containers verwacht door Potuga Fruit Company en Agro Export Pacific.

Potuga Fruit Company is gespecialiseerd in de teelt en afzet van speciale watermeloenen voor de Britse en Europese markt. Een van de specialiteiten is de gele watermeloen. "Deze watermeloen is pitloos en extra stevig. Hij is drie keer harder dan een normale watermeloen", vertelt Carlos Campo, manager en eigenaar van Potuga Fruit Company.

Het bedrijf, dat percelen heeft in de streek bij de rivier Tabasará, in de provincies Veraguas en Chiriquí, stelt ongeveer 400 mensen te werk op het veld en in het pakstation. Daarmee is het van grote waarde voor de plaatselijke economie.

Tomás Solís, directeur Economische Zaken bij het ministerie van Landbouwontwikkeling, geeft mee dat Potuga Fruit Company dit seizoen al ongeveer 200 containers heeft verzonden en in totaal op meer dan 300 hoopt te komen.

Agro Export Pacific heeft al 140 containers geëxporteerd en verwacht het seizoen af te sluiten met 200 containers. De eerste verzendingen vonden plaats in februari. Het seizoen eindigt eind april.

Beide bedrijven begeven zich op de Europese en Noord-Amerikaanse markt. De export neemt opnieuw een hoge vlucht omdat deze watermeloenen worden beschouwd als producten van topkwaliteit.

Bron: laestrella.com.pa


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven