Pluk Pink Lady-appelen begonnen op zuidelijk halfrond

De kleuring van de nieuwe oogst Pink Lady-appelen die sinds deze week in Eastern Free State worden geplukt is uitstekend, met een geruststellende 50% kleurdekking, zo laat Hein Punt weten, CEO van Maluti Fruit Packers in Bethlehem, in het oosten van Zuid-Afrika. 

"Onze voornaamste werk in Eastern Free State is het vlottrekken van de markt voor appelen van het zuidelijk halfrond, omdat we als eersten de rassen Royal Gala en Pink Lady op de markt brengen, nog voor Nieuw-Zeeland en Chili," merkt hij op. 

Maluti Fruit verpakt haar appelen voornamelijk voor klanten in het VK en Europa. Het fruit wordt geëxporteerd door Cape Five Exports en profiteert van de vroege kansen voor Zuid-Afrikaanse appelen op deze markten. 

Sterke vraag naar Cripps Pink uit Zambia
Hein vertelt dat de sterke vraag naar Cripps Pink-appelen vanuit Zambia een interessante ontwikkeling is. De appelen worden voornamelijk los verkocht op de versmarkt in Soweto, buiten Lusaka. 

De eerste Pink Lady-appelen van het zuidelijk halfrond worden momenteel verpakt in Eastern Free State, Zuid-Afrika (foto's: Maluti Fruit Packers)

"Ik zou onze klanten graag willen bedanken voor hun steun aan telers in Eastern Free State en hen laten weten dat onze Pink Lady's er weer aan komen," zegt hij. De maten zijn iets groter dan vorig jaar en pieken bij 135, een maat die ideaal is voor Britse retailprogramma's en de Zambiaanse markt. 

Veel werk in boomgaarden gericht op kleurontwikkeling
Hij merkt op dat de kleuring van Pink Lady's de laatste jaren problemen opleverde als gevolg van bewolkt en koud weer.

Deze week lagen de nacht- en ochtendtemperaturen in Eastern Free State onder de 10°C, wat de kleurontwikkeling van de appelen goed heeft gedaan.

"De telers hebben er alles aan gedaan om de kleuring van de appelen te verbeteren," zo vervolgt Hein. Bladeren rond het fruit werden een week tot tien dagen voor de pluk verwijderd om de lichtverdeling in de bomen te verbeteren en zo ook de kleuring van de appelen. 

Het verwijderen van bladeren is arbeidsintensief, maar met de uitstekende verkoopprijzen van Pink Lady's worden telers rijkelijk beloond voor hun moeite. 

Voor meer informatie: 
Hein Punt
Maluti Fruit Packers
Tel: +27 58 304 3376
info@malutifruit.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven