Als antwoord op luchtvrachtbehoeften wereldwijd klantenbestand

Maersk introduceert Maersk Air Cargo

Onlangs maakte A.P. Moller - Maersk de komst van Maersk Air Cargo bekend, waarmee zij luchtvracht aan zal bieden om in de logistieke behoeften van haar klanten te kunnen voorzien.

Maersk heeft gekozen voor Billund, de tweede grootste luchthaven in Denemarken, als luchtvrachthub. Hier vandaan zullen dagelijks vluchten plaatsvinden, hetgeen voor meer werkgelegenheid in deze regio zal zorgen. Maersk Air Cargo heeft aangegeven dat zij van plan is om een overeenkomst aan te gaan met de Flight Personnel Union (FPU), die onderdeel uitmaakt van de Deens Confederatie van Vakbonden (FH). 

"Luchtvracht is cruciaal voor de flexibiliteit en wendbaarheid van wereldwijde toeleveringsketens, omdat het klanten in staat stelt uitdagingen in de toeleveringsketen het hoofd te bieden, terwijl het ook transportmogelijkheden biedt voor waardevolle vracht. We werken graag nauw samen met onze klanten, vandaar dat Maersk er veel waarde aan hecht om haar aanwezigheid in de wereldwijde luchtvrachtsector te vergroten met de introductie van Maersk Air Cargo, waardoor zij nog beter tegemoet kan komen aan de behoeften van klanten," aldus Aymeric Chandavoine, Global Head of Logistics and Services bij A.P. Moller - Maersk. 

Maersk Air Cargo werd opgericht om toeleveringsketens weerbaarder en eenvoudiger te maken. Als opzichzelfstaande dienst biedt Maersk Air Freight klanten de beste mogelijkheden omdat zij hun luchtvracht op de juiste plaats en het juiste moment kunnen verladen. In combinatie met zeevracht-,  wegtransport-, warehousing- en inklaringsdiensten zal dit de toeleveringsketen ondersteunen. 

Het nieuwe luchtvrachtbedrijf is het resultaat van een bestaande in-house vliegtuigoperator, Star Air, die haar activiteiten aan Maersk Air Cargo heeft overgedragen. Het nieuwe transportbedrijf zal bestaande en nieuwe klanten bedienen. Het overdrachtproces werd gesteund door klanten, leveranciers, medewerkers en de Deense Autoriteit voor de Burgerluchtvaart. 

Maersk was in 2005 voor het laatst actief vanuit Billund. Vanaf het continent zal Maersk Air Cargo inzetten op een capaciteit van vijf vliegtuigen: twee nieuwe B777F-vliegtuigen en drie geleasede B767-300-vrachtvliegtuigen. Drie nieuwe B767-300-vrachtvliegtuigen zullen worden ingezet op de route tussen de VS en China. De nieuwe vliegtuigen zullen in de tweede helft van 2022 in gebruik worden genomen en daarna tot 2024. 

Billund Airport kijkt ernaar uit om Maersk Air Cargo te verwelkomen. De komst van het bedrijf zal de groei van het bedrijfsleven in West-Denemarken ondersteunen. "We zijn gegroeid, hebben corona weten te trotseren en hadden in 2021 een recordjaar in het vrachtvervoer. Dit is alleen mogelijk met goede partners en we doen wat we kunnen om onze partners te helpen zich verder te ontwikkelen."

Maersk Air Cargo zal vanaf de tweede helft van 2022 naar verwachting volledig operationeel zijn.

Voor meer informatie:
Christian Kjærgaard-Winther
A.P. Moller - Maersk
Tel.: +45 314 496 17
Christian.Kjaergaard@maersk.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven