Aanzienlijke daling in Córdoba

Knoflookareaal neemt af in Spanje

Volgens het meest recente areaaloverzicht van het Spaanse ministerie van Landbouw zal het knoflookareaal in Spanje afnemen van 29.670 hectare vorig jaar tot ongeveer 28.520 hectare dit jaar. De provincie Córdoba zou slechts 1.600 hectare in productie hebben tegenover bijna 2.000 hectare in 2021.

De cijfers werden gemeld door de vertegenwoordigers van de Nationale Knoflookraad tijdens een onlangs gehouden vergadering in Acebuchal (Badajoz). Ze wezen bovendien op een laag niveau van de voorraden. De afname van het areaal kan volgens de raad nog aanhouden, gezien het huidige watertekort en het gebrekkige beheer van hydrografische bekkens. "Het kan zelfs het voortbestaan van deze voor de plattelandsgemeenschap zo belangrijke teelt in gevaar brengen", waarschuwen ze.

De vertegenwoordigers benadrukten ook dat de ontwikkeling van de productiekosten zorgen baart. Volgens experts zijn die met meer dan 20% gestegen.

Ze wezen ook op de afname van toegelaten gewasbeschermings-middelen. Momenteel zou er geen actieve stof meer voorhanden zijn voor de bestrijding van breedbladig onkruid.

Bron: agrodigital.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven