Bay of Plenty: kiwiboomgaarden voor € 1,2 mln per ha verkocht

Verscheidene recente verkopen van kiwiboomgaarden in de Bay of Plenty in Nieuw-Zeeland hebben een nieuwe benchmark voor de waarde van kiwi's vastgesteld. Voor de best producerende, meest gezochte eigendommen hebben de transacties de drempel van 2 miljoen dollar (ruim 1,2 mln euro) per hectare boomgaard bereikt.

Vijf Te Puke kiwifruitboomgaarden met een gecombineerde aanplant van zowel groene als gele kiwibomen, werden begin februari aanbesteed door Stan Robb van PGG Wrightson Real Estate, Te Puke, en in hun geheel verkocht aan een partnerschap van gerenommeerde kiwifruittelers voor $ 36,7 miljoen (23,2 mln euro), wat overeenkomt met $ 2 miljoen (ruim 1,2 mln euro) per hectare voor het met gele kiwibomen beplante land, en de vorige benchmarkwaarde van $ 1,8 miljoen (1,14 mln euro) voor een verkoop in december vorig jaar ruimschoots overschrijdt.

Voor het seizoen 2020/21 meldde Zespri dat de gemiddelde opbrengst aan de poort van de boomgaard voor SunGold $12,46 (€7,90) per tray was, en $177.846 (€112.789) per hectare. De meer succesvolle boomgaarden zijn echter in staat om die prestatie te verdubbelen.

Bron: pggwre.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven