De 'Healthier by Dole'-receptenreeks

Dole gaat in april los met bananenrecepten

Dole Food Company wijdt haar 'Healthier by Dole'-receptenreeks in de maand april aan de iconische gele fruitsoort: de banaan.

Het bedrijf zal deze hele maand een eerbetoon aan de banaan brengen als onderdeel van de Landelijke Dag van de Banaan op 20 april, ter ere waarvan de social media-platforms van Dole vijf dagen lang (18- 22 april) in het teken van deze fruitsoort staan. Nu april ook is uitgeroepen tot Maand van Stressbewustzijn zal de aandacht worden gevestigd op het wetenschappelijk bewezen verband tussen bananen en stressverlichting. 

"90% van de Amerikanen geniet van bananen, of dit nu is bij het ontbijt, de lunch of vanwege de bananenbroodtrend, die tijdens de Covid-19-pandemie ontstond. Dit maakt bananen tot één van de populairste en meest verkochte levensmiddelen in de supermarkt," legt Melanie Marcus uit, voedings- en gezondheids-communicatiemanager bij Dole. 

Volgens Marcus hebben veel mensen die tijdens de pandemie last hadden van verhoogde stress ontdekt dat de vertrouwde banaan troost biedt, de stemming verbetert en angstgevoelens verlicht. "Bananen bevatten vitamine B6. Deze vitamine speelt een rol bij de aanmaak van neurotransmitters die een goed gevoel geven, zoals dopamine en serotonine. Onderzoek suggereert dat zij ook een ontstekingsremmende werking hebben en oxidatieve stress verminderen. Een andere studie wees uit dat voedingsmiddelen die net zoals bananen prebiotica bevatten (een type vezel dat als voeding dient voor gezonde darmbacteriën: probiotica) eveneens een gezonde nachtrust bevorderen."

Het nieuwste 'Healthier by Dole'-menu bevat 10 bananenrecepten voor bijgerechten desserts, en dranken, die in veel gevallen als smaakvol glutenvrij, vegetarisch of vegan alternatief kunnen dienen.

"Healthier by Dole' is een maandelijkse reeks eenvoudig te bereiden, smakelijke recepten die volop groenten en fruit bevatten en geïnspireerd zijn op feestdagen of andere evenementen, zoals de Week van de Banaan. In maart verschenen er bijvoorbeeld 'groene' recepten ter ere van St. Patrick's Day. 

Naast recepten zal Dole tussen 18 en 22 april originele content en honderden serveersuggesties delen via dole.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven