Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Eko Shii-take constateert trendbreuk in verkoop

Shii-take, een seizoensgroente, of toch het hele jaarrond?

Met het veranderende weer en het verzetten van de klok zien we ook dat het eetpatroon verandert. Waar de winter traditioneel gezien de tijd van rode wijn is, is rosé echt een zomers drankje voor in de zon en op het terras. Dit geldt natuurlijk ook voor de groenten die in Nederland worden geteeld en verkocht. Zo ook voor de Shii-take van Eko Shii-take. Dit van origine oosters product kent zijn piek in de maanden oktober tot en met maart. Logisch als ingrediënt in typische wildgerechten.


Eko Shii-take verkoopt zowel reguliere en mini shii-take

Trends en ontwikkelingen
Het voedingscentrum heeft op een gestructureerde en duidelijke wijze duiding gegeven aan het belang van de seizoenen en de bijbehorende seizoensgroenten. Duurzaamheid, gevarieerd eten maar ook de wens van consument. Daarbij wordt ook het belang van certificering en het bijbehorend advies aan de consument gemeld als toegevoegde waarde. Mede om die reden doet ook Eko Shii-take mee aan Planet Proof.

Eko Shii-take merkt op dat vorige zomer 2021 (kwartaal 2 en 3) anders was ten opzichte van de winter (kwartaal 4 en 1), in vergelijking met de jaren daarvoor. Er werd in de zomer van 2021 meer verkocht dan de jaren daarvoor. Is dit een trendbreuk of toeval? Eten mensen minder vlees en om die reden meer eiwitrijke producten? Een directe verklaring vanuit Eko Shii-take ontbreekt.

In het Brabantse Overloon werken dagelijks twaalf werknemers aan de teelt van dit stevige en biologische product. Seizoensgroente of niet, Eko Shii-take heeft het hele jaarrond dagverse (mini) shii take.

Voor meer informatie
Wouter Hebbink
Eko Shii-take B.V.
www.ekoshii-take.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven