Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwaveldioxide om blauwe bessen langer vers te houden

Blauwe bessen bederven gemakkelijk. Ze raken ook gemakkelijk beschadigd tijdens de bewerking. En ze kunnen snel beschimmelen of uitdrogen in de opslag of tijdens de distributie. Deze kenmerken zorgen voor heel wat problemen bij de opslag, het vervoer en de retail van blauwe bessen. Een van de belangrijkste vragen in de sector is dan ook hoe blauwe bessen vers kunnen worden gehouden. Shandong AWT Bio-tech is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van vershoudproducten voor exporteurs. Onlangs vertelde Sam, sales manager van het bedrijf, over Log Fresh, hun vershoudzakjes.

Sam gaf een korte introductie van de belangrijkste eigenschappen: "Zwaveldioxide is een zeer effectieve schimmelremmer. SO2 wordt al op grote schaal gebruikt in de druivensector. Deze stof wordt echter niet vaak gebruikt om blauwe bessen vers te houden. Ons Log Fresh zakje laat langzaam zwaveldioxide vrijkomen en zorgt ervoor dat blauwe bessen langer vers blijven."

Gevraagd naar de voordelen van het gebruik van Log Fresh, legt Sam uit: "Log Fresh sachets geven SO2 af in een stabiel tempo, wat ervoor zorgt dat de concentratie SO2 stabiel is en goed verdeeld wordt binnen de verpakking. Bovendien hebben we ervoor gezorgd dat wanneer het vochtgehalte laag is, het gas de kleur of smaak van de blauwe bessen niet aantast. Log Fresh-zakjes verlengen de periode waarin blauwe bessen vers blijven met ongeveer 30%."

"We gebruikten de Log Fresh vershoudzakjes aanvankelijk voor de druivensector, maar nu de blauwe bessenimport blijft groeien, zien we ook een groeiend aantal blauwe bessenteeltbedrijven naar onze producten informeren. Daarom zijn wij begonnen met de ontwikkeling van een vershoudzakje voor blauwe bessen, dat een aangepaste en verbeterde versie is van het vershoudzakje voor druiven. We hebben het SO2-niveau aangepast en een product ontwikkeld dat geschikt is voor de blauwe bessensector," aldus Sam. "De vereisten voor vershoudproducten hangen niet alleen af van het soort fruit. De variëteit van de blauwe bes en de teeltgebieden spelen allemaal een rol. Daarom ontwikkelen we vershoudoplossingen op maat op basis van een gesprek met onze klant over de specifieke behoeften van hun product."

Vergelijkend experiment: 
In dit experiment werden de blauwe bessen 56 dagen lang bij 2°C bewaard. Een van de blauwe bessenverpakkingen (links) bevatte een Log Fresh-zakje, en de andere (rechts) werd in een gewone verpakking bewaard.

Naast intern onderzoek werkte Shandong AWT Bio-tech ook samen met een aantal onderzoeksfaciliteiten aan diverse experimenten. Zij werkten aan het optimaliseren van de teelttechnologie en de workflow, alsmede de effectiviteit en efficiëntie van de actieve stoffen. Ze zorgden er ook voor om de prijs-kwaliteitsverhouding te optimaliseren. De producten van Log Fresh zijn al geregistreerd in totaal 32 landen, waaronder Zuid-Afrika, Chili en Australië. Het bedrijf werkt ook samen met retailers over de hele wereld. Maar ze zijn altijd op zoek naar meer strategische partners die geïnteresseerd zijn in samenwerking.

Voor meer informatie:
Sam
Shandong AWT Bio-tech Co., Ltd.
+86 18615225880 
sales@awt-biotech.com 
www.chinesepost-harvest.com