"Over 2 weken worden de eerste watermeloenen geoogst in Almería"

Met de komst van de maand april begint weer het Spaanse seizoen van het typische lente- en zomerfruit, meloenen en watermeloenen. "De telers in Almería waarmee we samenwerken hebben alles al gepland. Het groeiseizoen verloopt heel normaal, maar we moeten proberen betere prijzen te krijgen dan vorig jaar", benadrukt Borja Herrera van Difrusol. "Het eerste fruit zal naar verwachting vanaf de 18e april worden geoogst."

"Het is een feit dat er steeds meer vraag is naar Marokkaanse watermeloen. In Marokko worden voornamelijk twee soorten geteeld: ovale en zeer grote watermeloenen. In talrijke markten gaan moslimklanten daar specifiek naar op zoek", legt hij uit. "Maar in Europa is er vooral vraag naar kleinere watermeloenen. Supermarktketens kopen meestal mini-watermeloenen en het fruit met maat 4 tot 6, terwijl de groothandelaren ook wel grotere maten accepteren, zoals nummer 3."

"Telers hebben dit jaar weer ingezet op vroege soorten wegens de doorgaans hogere prijs voor die producten, maar voor de consumptie van watermeloen en meloen moet ook het weer meezitten", vertelt Borja. Vorig jaar deden de kou en de regen in Europa het vroege fruit uit het Spaanse zuidoosten de das om. En het seizoen was al slecht begonnen omdat er ook nog veel volumes van overzee op de markt waren. De goede prijzen die men normaal voor het vroege fruit ziet, konden dus nooit gehaald worden. "Niettegenstaande zien we dat het areaal in ons gebied ongeveer gelijk is aan dat van vorig seizoen."

"Wat meloen betreft, exporteren we vooral gele meloenen naar Polen en Galia’s en Cantaloupes naar Duitsland. We doen niet zoveel Piel de Sapo, maar het is wel een meloensoort die door de ontwikkeling van kleinere rassen steeds meer de voorkeur krijgt op de markt."

"We hebben natuurlijk ook gehoord dat het areaal meloenen en watermeloenen in Almería gaat dalen, maar wij doen zowel het seizoen van Almería als van Murcia en Castilla La-Mancha. Op basis van de trend van vorig jaar verwachten we een toename van onze omzet met ongeveer 15%."

Voor meer informatie:
Difrusol
P.I. Los Torraos
Avda De España nº 4. Planta 1-7
30562 Ceutí
Murcia (Spanje)
Tel: +34 968 694 250
info@difrusol.com
www.difrusol.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven