Initiatief volgt na geslaagde lancering in VS in 2020

Apeel en Robinson Fresh willen Europese markt bevoorraden met langer houdbare limes

Apeel en Robinson Fresh willen samen de Europese markt veroveren met limes die langer houdbaar zijn dankzij de bescherming die Apeel hiervoor heeft ontwikkeld. Vanaf juni krijgen Europese retailers toegang tot deze limes uit de Mexicaanse BIMA-vestiging van Robinson Fresh. "Deze limes blijven langer groen, vers en sappig", aldus het persbericht. 

De plantaardige coating die Apeel hanteert, verlengt de producthoudbaarheid door vocht binnen en zuurstof buiten te houden. Deze techniek neutraliseert de belangrijkste oorzaken van bederf en is geschikt voor een grote waaier aan groenten en fruit. Limes overleven op die manier met gemak de toeleveringstijd, zodat Apeel en Robinson Fresh de Europese consumenten verse, sappige limes uit Mexico kunnen aanbieden. Tegelijk helpen ze de verspilling in de toeleveringsketen te bestrijden. De door Apeel ontwikkelde bescherming houdt de limes langer in topvorm: retailers kunnen dus mooie, stevige, minder verschrompelde limes aanbieden. Ook de consument merkt de voordelen. Recente testen tonen aan dat omstreeks het moment dat de limes de keuken van de consument bereiken, 33% meer heldergroene en 91% minder verschrompelde limes overhoudt dan andere limesproducenten die de traditionele waxcoating hanteren.

"Onderzoek leert dat de Europese consument in de winkel kiest voor de groenere en stevigere limes", stelt Erich Klawuhn, SVP Product bij Apeel. "Retailers die langer houdbare limes aanbieden, geven hun klanten wat ze zoeken: zij mogen hun mooie limes met vertrouwen uitstallen en houden minder afval over. Consumenten kunnen met gerust gemoed méér limes kopen: ze zijn langer houdbaar en blijven langer vers."

De Europese expansie van langer houdbare limes is de voortzetting van een succesvolle samenwerking met Robinson Fresh dat sinds 2020 limes met Apeel-bescherming distribueert bij retailers in de VS. In 2021 hebben Robinson Fresh en Apeel naar schatting 1,5 miljoen limes via de retailhandel bij de consument gekregen in plaats van op de afvalberg. Daarmee werd 110 ton broeikasgas en ruim 72 miljoen liter water uitgespaard.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven