PerfoTec zet een nieuwe standaard met een innovatieve recyclebare folie

Losse spinazie tot wel 21 dagen vers

PerfoTec staat met een speciale recyclebare folie klaar om de wereld te veroveren met hun strijd om afval te verminderen. Deze nieuwe folie heeft een hogere waterdampdoorlaatbaarheid en een betere koolstofdioxide-doorlaatbaarheid dan de huidige folies die op de markt zijn.

Op dit moment gebruiken verpakkers over de hele wereld een BOPP-folie om verse producten te verpakken. PerfoTec ontwierp een nieuwe folie met eigenschappen die de versheid van verse producten ondersteunen en verbeteren. De  prijsklasse van deze nieuwe folie is gelijk =aan de standaard BOPP folie.

De ontwikkeling van deze nieuwe folie was een uitdagend proces, omdat de nieuwe folie aan verschillende eisen moet voldoen. Een belangrijke eigenschap is natuurlijk de eis dat de nieuwe folie op machines in de verpakkingsindustrie bruikbaar moet zijn en dus moet de sterkte en de flexibiliteit gelijk zijn aan BOPP-folie. PerfoTec wil dat de nieuwe folie ook een hoge waterdampdoorlaatbaarheid en hoge kooldioxide-doorlaatbaarheid heeft. De eerste eigenschap in combinatie met microperforatie regelt de ademhalingssnelheid van verse producten. Dit is belangrijk omdat het hiermee de versheid van de verpakte groenten en fruit bepaalt. De waterdampdoorlaatbaarheid voorkomt condensatie in de verpakking en ook dit heeft een gunstig effect op de houdbaarheid van het product.

De resultaten voor verpakte verse spinazie zijn goed en ondanks dat sommige testen nog steeds lopen, kan PerfoTec niet wachten om de wereld hierover te informeren. Bij normale BOPP-verpakkingen is de versheid van losse spinazie in de koudeketen in Europa ongeveer 6 a 7 dagen. PerfoTec testte de extra versheid onder verschillende omstandigheden. In een gecontroleerde omgeving werd de spinazie direct vanaf de oogst verpakt met de nieuwe innovatieve folie. En met de gecombineerde technologie van PerfoTec bleef de losse spinazie wel 21 dagen vers! De standaard verpakte spinazie had toen al een slechte kwaliteit en gaf een rottende geur, terwijl de met de nieuwe technologie verpakte losse spinazie nog steeds vers was: de geur en de smaak was nog steeds goed en de losse spinazie vertoonde geen vergeling van de bladeren. Ook werd voldaan aan de voedselveiligheidseisen.

In Europa is de nieuwe folie ook al commercieel in gebruik genomen en bevindt zich niet meer in een ontwikkelingsfase. De nieuwe innovatieve folie – gecombineerd met microperforatie – laat goede resultaten zien voor spinazie. Voor andere groenten zoals baby leaves, ijsbergsalade of gemengde salade past PerfoTec de folie-eigenschappen nog een beetje aan om het beste optimum te bereiken.

Perfotec is te bezoeken tijdens de Fruit Logistica in hal 3.1, stand B-09.

Voor meer informatie:
Stefano Hiwat.
PerfoTec BV
Klompenmakersweg 16
3449 JB Woerden
info@perfotec.com 
www.perfotec.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven