Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe opslagmodule voor stressgevoelige AGF

Het Franse Janny MT is al vele jaren een producent op het gebied van modulaire opslag van AGF-producten onder gecontroleerde omstandigheden direct na de oogst. De opslagmodules die hiervoor nodig zijn bestaan uit een volledige HDPE palletbox en een speciaal voor deze vorm van opslag ontwikkeld deksel.

Dankzij dit speciale deksel, dat is uitgerust met gasselectieve membranen, kan heel precies de voor de opslag ideale gasbalans worden verkregen.

De stand van JANNY MT op de 2022-editie van de SIVAL-beurs

Die gasbalans wordt op natuurlijke wijze verkregen, zonder toevoeging van chemicaliƫn of extra energieverbruik. Sterker nog: dit proces vermindert juist het voor de opslag benodigde energieverbruik, dankzij het feit dat het de stress van de opgeslagen producten reduceert.

AGF-producten behouden zo hun kwaliteit en versheid
De oorspronkelijke opslagmodule kan meer dan 40 AGF-producten als groenten, fruit of paddenstoelen opslaan. De bewaartechniek is geschikt voor bijna alle AGF-producten. Voor een aantal producten die zeer gevoelig zijn voor stress in de vorm van veranderende omstandigheden was echter een nieuw model nodig.

Nieuwe module
Daarom heeft Janny MT onlangs de MT S 610, de nieuwe opslagmodule, ontwikkeld. Deze module maakt de weg vrij voor modulaire opslag bij AC van bijvoorbeeld asperges, mango's en sperziebonen. Het bijzondere kenmerk van deze module is de hoge selectieve permeabiliteit van het nieuwe membraan. De nieuwe module is te herkennen aan het felgroene deksel.

"Janny MT, een bedrijf met sterke teelt- en milieuwaarden, kan telers ondersteuning bieden bij het organiseren van bewaarprojecten. Het bedrijf zal binnenkort de nieuwste AGF-producten presenteren die dankzij de door het bedrijf techniek lang(er) kunnen worden bewaard. Denk dan aan aardbeien, frambozen en knoflook.

Verder biedt Janny MT telers de mogelijkheid kennis te maken met de connectiviteit die het bedrijf heeft ontwikkeld om de bewaartijd van AGF-producten te garanderen en/of te verbeteren."

Voor meer informatie: 
JANNY MT 
La Condemine 71260
PĆ©ronne, Frankrijk
+33 (0)3 85 23 96 20
wealc@jannymt.com
www.jannymt.com 

Publicatiedatum: