Recordolieprijs voedt golf van dieseldiefstallen bij telers

Terwijl vrachtwagenbedrijven een in de federale begroting aangekondigde verlaging van de brandstofaccijns als welkom maar ondoeltreffend bestempelden, hebben land- en tuinbouwers gewaarschuwd dat dieven gebruik maken van drones en meer als onderdeel van een golf van dieseldiefstallen. Helaas gebruiken criminelen steeds geraffineerdere en riskantere tactieken om brandstof te stelen van regionale boerderijen en teeltbedrijven.

Bundaberg Fruit & Vegetable Growers verklaarde dat de dieven zelfs overdag toeslaan op hun teeltbedrijven en andere bedrijven, waardoor "werknemers en managers in potentieel gevaar worden gebracht". Het hoofd van de groep, Bree Grima, zei dat de trend zorgwekkend was en drong er bij regionale bedrijven die diesel gebruiken en opslaan op aan om hun beveiliging tegen inbraken en diefstallen op te voeren.

"Het belangrijkste is dat we agri-bedrijven oproepen om camera's te installeren en te controleren of de huidige camera's werken, of blinde hoeken worden aangepakt en of de camera's 's nachts effectief kunnen werken. CCTV-beelden kunnen het verschil betekenen tussen het terugvinden van goederen of het nooit meer terugzien."

Bron: abc.net.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven