Onderzoek EFSA: 94,9% van de levensmiddelenmonsters binnen wettelijke MRL-grenswaarden

Het meest recente jaarverslag van de EFSA over MRL's in levensmiddelen heeft betrekking op meer dan 88.000 levensmiddelenmonsters die in 2020 in de Europese Unie zijn verzameld. Uit de analyse van de resultaten blijkt dat 94,9% van de monsters binnen de wettelijk toegestane niveaus viel. Voor de deelverzameling van 12.077 monsters die in het kader van het door de EU gecoördineerde controleprogramma (EU-MACP) werden geanalyseerd, bleef 98,2% binnen de wettelijke grenswaarden.

Het MACP van de EU analyseert willekeurig genomen monsters van 12 levensmiddelen. Voor 2020 waren dit wortelen, bloemkool, kiwi's, uien, sinaasappelen, peren, aardappelen, gedroogde bonen, bruine rijst, roggekorrels, runderlever en vet van gevogelte. Dezelfde mand met producten wordt om de drie jaar bemonsterd, zodat voor specifieke goederen stijgende of dalende tendensen kunnen worden vastgesteld.

De gedetailleerde resultaten van het gecoördineerde programma zijn beschikbaar op de website van de EFSA in de vorm van grafieken en diagrammen.

Klik hier voor het verslag.

Bron: efsa.europa.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven