Kristha Heibrink, Witlofkwekerij LOF:

"Redelijk goede vraag naar witlof, maar de prijzen willen niet mee"

Tholen - "Vanaf Kerst is de witlofprijs al waardeloos", zo vat Kristha Heibrink van Witlofkwekerij LOF uit Espel de marktsituatie in het witlof samen. "De prijs ligt momenteel rond de 50 cent, maar we komen zelfs van een niveau van 10/20 cent af. De bodem lijkt daarmee wel bereikt, maar dan nog zijn de kosten nog niet eens vergoed. Wij krijgen namelijk allemaal kostenverhogingen doorgevoerd, terwijl we die niet kunnen doorberekenen aan onze klanten. Alleen dozen zijn al 20-30 cent duurder geworden en dan komt er nog de plastic verpakking en het folie bij."

"Het opmerkelijke is dat de vraag niet eens heel slecht is. Al het product vindt zijn weg wel, maar de prijs wil niet mee. Het is niet dat er te veel product op de markt is, alleen een prijsverhoging zit er gewoon echt niet in. Voor ons heeft dit als gevolg dat we minder pennen opzetten, maar dat doet niet iedereen. Gelukkig neemt nu het Franse aanbod af. Daar hebben we best wel last van gehad. Zij beschermen hun lokale markt en bedienen de buurlanden voor lage prijzen. Hopelijk zorgt dat in april voor een opleving op de markt", aldus Kristha.

Onze lof wordt dagelijks geoogst op basis van de verkoop aan  supermarkten, retailers, importeurs en exporteur. Alles wat vandaag wordt verwerkt, ligt morgen bij de klant of is onderweg naar het buitenland", vertelt de verkoopster, die momenteel geen uitschieters ziet binnen de landen die Kwekerij LOF bedient. Voor de exclusievere roodlof ligt de prijs wel hoger. "Alleen fluctueert daar de prijs nogal van, die is op het ene moment erg duur en kan de volgende dag een stuk lager in prijs zijn."

 

 

Voor meer informatie:
Kristha Heibrink
Witlofkwekerij LOF.
Pilotenweg 28/1
8311 PL Espel
Tel: +31(0)527 271 616
verkoop@witlofkwekerijlof.nl 
www.witlofkwekerijlof.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven