Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Experience Fruit Quality

Rijpheids- en kwaliteitsdata direct voorhanden

Experience Fruit Quality heeft een fruit kwaliteit- en rijpheidplatform in het leven geroepen voor bedrijven die dagelijks met exotisch fruit werken. Informatie van de afdelingen sourcing, kwaliteitscontrole, rijpening en sortering worden hiermee integraal met elkaar verbonden en automatisch begrijpelijk gemaakt. Bedrijven krijgen gericht advies en ondersteuning bij dagelijkse beslissingen.

  • Sourcing: Begrijp wat je moet inkopen wanneer en waar
  • Kwaliteitscontrole (QC): Voorspel de opbrengst van inkomende partijen
  • Rijpen: Weet wanneer het rijpingsproces moet worden gestart of gestopt
  • Grading: Lever binnen de afgesproken/vereiste klantspecificaties

Naast dit dataplatform is er een compacte machine, de AVOS mini, ontwikkeld waarmee de kwaliteit van mango’s en avocado’s objectief vast te leggen zijn, zonder snijverlies. AVOS mini is tijdens het Fruit Logistica event live in werking te zien. De rijpheid, kleur en (interne/externe) kwaliteit wordt hiermee direct inzichtelijk. AVOS mini slaat deze data op voor toekomstige beslissingen, waardoor overtypen van informatie uit verschillende meetapparaten niet meer nodig is. AVOS mini is een geïntegreerde oplossing die aansluit op het fruit kwaliteit- en rijpheid platform van Experience Fruit Quality.

Met de combinatie van het EFQ platform en AVOS mini is iedereen in staat dezelfde avocado gedurende het rijpproces te volgen en is te zien hoe de vrucht per processtap zich ontwikkelt qua rijpheid en mogelijke defecten. Op basis van rijprecepten per land van herkomst, seizoen en maatvoering is het rijpproces van avocado’s in detail te monitoren en bij te sturen waar nodig. Zo levert het een voorspelbaar eindresultaat op.

"Naast avocado’s starten we dit jaar met Mangos mini, waarin we naast drukmetingen en fotografische sensoren ook een spectrometer hebben ingebouwd. Hiermee kunnen we accuraat de interne kleur en brixwaarde van mango’s non-destructief meten. Uiteraard wordt ook Mangos mini aangestuurd vanuit het EFQ data platform, waardoor alle inzichten vertaald worden naar operationele beslissingen."

Experience Fruit Quality is tijdens Fruit Logistica te vinden op haar stand in Hal 3.2 A 13, waar zij de mogelijkheden laten zien.

Voor meer informatie:
Experience Fruit Quality
Europalaan 400
3526 KS Utrecht
+31 (0)6 34 38 58 52
info@experiencedata.nl  
www.experiencefruitquality.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven