“Bij de techniek van 3D foodprinting blijft een broccoli een broccoli"

Mensen met kauw- en slikproblemen eten vaak nog steeds voedsel uit de blender: een bruine smurrie aangevuld met bouillon. Dat zegt Peter Nieuwkerk uit Bergen op Zoom. Samen met SVH Meester kok Eugène Swalen uit Eindhoven wilde hij daar verandering in brengen en bedacht hij een manier om dysfagiepatiënten weer te kunnen laten genieten van hun eten. Door het te maken met een 3D-printer.


Peter Nieuwkerk en Eugène Swalen 

“Bij de techniek van 3D foodprinting blijft een broccoli een broccoli. Dus iemand met slikproblemen ziet en ruikt deze groente ook op het bord. Daarmee komt de eetbeleving weer terug. Er is ook een belangrijk sociaal aspect, omdat jij net zoals je tafelgenoten iets lekkers op je bord hebt", vertelt Peter bij Omroep Brabant.

Klik hier om de reportage te bekijken


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven