Aspergepunten in speciale verpakking bij Fellini

Kou vertraagt asperge-oogst in Italië

"Door de relatief lage temperaturen zijn onze telers nog niet volop aan het oogsten geslagen", zegt Emile Fellini, manager van het Italiaanse Fellini Patrizio. "Na Campanië verwachten we nu productie uit Apulië, maar het weer steekt daar voorlopig nog een stokje voor."

Aan vraag geen gebrek. Er zijn behoorlijk wat programma's afgesproken met de supermarkten. "Maar anderzijds is de consumptie ook niet heel hoog. Laten we zeggen dat de consument een beetje van alles in het mandje legt, niet alleen asperges."

Het populairst zijn de aspergepunten. "De aspergepunten worden al op de percelen op maat gesneden en vervolgens perfect afgewerkt en verpakt in ons pakstation. We hebben verschillende formaten volgens de wensen van de klant."

Emile Fellini

De aspergepunten zijn verkrijgbaar in 200-grams verpakkingen, in R-Pet trays met deksel, flowplacked of in kartonnen trays. Er zijn meerdere opties en de "Io Riciclo"-doos ("Ik Recycle") is gemaakt van milieuvriendelijk materiaal.

"Het succes van deze aspergepunten ligt in het feit dat ze helemaal kookklaar zijn, aangezien het taaie gedeelte vooraf is verwijderd. De consument koopt alleen het malse gedeelte van de asperge."

Wat de productiekosten betreft, zegt Fellini: "Certificeringen, nieuwe verpakkingen en duurzame teelt zijn allemaal mooie woorden, maar ze botsen tegen volgende vraag: wie gaat dat allemaal betalen? De energiekosten dwingen ons op de knieën: er moet iets gebeuren, anders houden we het niet meer uit."

Voor meer informatie:
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) - Italië
Tel: +39 (0)547 659 777
emile@fellinipatrizio.it 
www.fellinipatrizio.it      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven