Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuw ERP-systeem Zest geïmplementeerd bij Vrugteboom

Vrugteboom, een internationaal bedrijf voor de import en export van fruit, heeft kantoren in Egypte, Zuid-Afrika en Nederland. Met een divers, internationaal team is een goed werkend, intuïtief ERP-systeem geen overbodige luxe. Daarom stapten ze over naar Zest.

Vrugteboom beschikte al over een ERP-systeem, maar het was tijd om te moderniseren. De fruitspecialisten wilden in de cloud gaan werken. Daarnaast waren ze benieuwd naar de modernere ERP-systemen die tegenwoordig op de markt te vinden zijn. Na een zorgvuldige zoektocht viel de beslissing uiteindelijk op het nog relatief onbekende Zest.

Schijn bedriegt, want achter dit gloednieuwe ERP-systeem gaan twee oude rotten in het vak schuil: Alexander Schrijvershof en Paul van der Linden. Beide heren zijn gepokt en gemazeld in de wereld van de import en export van fruit en weten hoe een goed ERP-systeem zou moeten werken. En nog belangrijker: ze weten precies hoe een goed ERP-systeem niet moet werken.


Pieter Kok (Group Managing Director Vrugteboom) en Alexander Schrijvershof (Director Zest).

Kant-en-klaar systeem
Gerrit Klop, financieel controller bij Vrugteboom en ook geen onbekende in het wereldje, heeft geen spijt van zijn keuze voor Zest. “Met Zest hebben wij een kant-en-klaar systeem gekregen. Alles was al ingericht en wij hoefden bij wijze van spreken alleen nog maar onze eigen klanten en leveranciers in te voeren en toen konden we aan de slag. De ervaring van Schrijvershof en Van der Linden spelen daarin natuurlijk een belangrijke rol. Alleen als je weet hoe het er in de praktijk aan toe gaat, kun je een ERP-systeem goed inrichten voor een ander bedrijf.

Alles goed inrichten en klaarzetten is de eerste belangrijke stap, maar daarna moeten de werknemers er mee aan de slag. Dan komt het aan op gebruiksvriendelijkheid en ook op dat gebied krijgt Zest complimenten van Klop. “Op de drie Vrugteboom-kantoren (EG, NL en ZA) werken ook veel mensen die niet zoveel met computers hebben. ‘Technologisch gestremd’, zouden ze in Zuid-Afrika zeggen.

Dat zijn vaak commerciële mensen en die moet je niet vermoeien met allerlei details of uitgebreide trainingen. Dus dat hebben we ook niet gedaan. We hebben iedereen in een uur tijd laten kennismaken met Zest om er wat gevoel bij te krijgen en daarna zijn we gewoon op 1 januari live begonnen met het aanmaken van in- en verkooporders. En dat werkte.”

Razendsnelle implementatie
In drie maanden tijd werd Zest succesvol geïmplementeerd en konden de werknemers ermee aan de slag. Ongekend voor een branche waarin implementatieprojecten worden gevreesd vanwege de lange duur van dergelijke projecten. Naast de razendsnelle implementatie heeft Klop zich ook verbaasd over de flexibiliteit van het systeem. “Normaal gesproken zijn ERP-systemen heel strak ingericht en is het niet mogelijk om het naar je eigen hand te zetten. Wat vastligt, ligt vast. Wat ze met Zest hebben gedaan is daarom des te knapper. Het enige wat echt vastligt zijn mijn in- en verkoopfacturen, voor de rest kan ik alles onderweg nog wijzigen. Zest is multiflexibel, een zeldzaamheid in de wereld van ERP-systemen.”

"Na deze succesvolle vuurdoop is Zest klaar om de ingedutte wereld van ERP-systemen op te schudden. Niet door alles compleet overhoop te gooien en het anders te doen, maar door jarenlange praktijkervaring te combineren met een systeem dat weet hoe mensen graag willen werken. Flexibel, gebruiksvriendelijk, meteen goed ingericht en bovenal een hele korte implementatietijd", aldus Alexander.

Voor meer informatie:
Alexander Schrijvershof
Zest B.V.
Nieuwe Kazernelaan 2 D41
6711 JC Ede
alexander@zest-erp.com
https://zest-erp.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven