Shanghai gaat in lockdown en AGF-aanbod is beperkt

Shanghai is op 28 maart officieel in een regionale lockdown. Op de avond van 27 maart waren alle super-markten, winkels, boerenmarkten, enz. in Pudong tot 24:00 uur open. Burgers gingen naar de grote supermarkten, winkels en boerenmarkten om hun dagelijkse voorraden in te slaan, maar veel mensen die te laat kwamen, zagen alleen een rij lege schappen.

Bijna alle groenten die gegeten kunnen worden, fastfood en snacks waren in trek. Vooral groenten waren gewild, want iedereen ging voor groenten en fruit zodra ze de supermarkt binnenkwamen. Het zal moeilijk worden om de komende halve maand aan deze voeding te komen.

Shanghai is op 28 maart om 5 uur begonnen met een nieuwe ronde van nucleïnezuurscreeningtests en de gebieden Pudong, Puxi en Punan zullen achtereenvolgens op slot gaan. Om te beginnen zijn Pudong, Punan en de aangrenzende gebieden afgesloten. Er zullen testen op nucleïnezuur worden uitgevoerd en de lockdown zal op 1 april om 5 uur worden opgeheven.

Vervolgens zullen in het Puxi-gebied vanaf 3 uur op 1 april nucleïnezuurtesten worden uitgevoerd en zal de lockdown in dit gebied op 5 april om 3 uur worden opgeheven.

In een supergrote stad met 30 mln inwoners is het onmogelijk om dit werk in korte tijd te voltooien door alleen op het medisch personeel van Shanghai te rekenen. Daarom is medisch personeel uit het hele land naar Shanghai getrokken om steun te verlenen.

Om de tekorten aan dagelijkse voorraden op te vangen, hebben vele andere regio's in China groenten naar Shanghai verladen.

Bron: Baiwen Entertainment


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven