Online verkoop van sinaasappelen met gepersonaliseerde dozen in Spanje

De winstmarges van de citrusteelt hebben de laatste jaren een knauw gekregen in Spanje. Dit seizoen is heel wat fruit aan de bomen blijven hangen, omdat de aangeboden prijzen niet eens voldoende waren om de productiekosten te dekken. Sommige telers proberen dan ook om hun fruit rechtstreeks aan de consument te verkopen. Zo ook Eduardo Cifre, die samen met zijn zoon een maand geleden een website lanceerde voor de directe verkoop van hun sinaasappelen in gepersonaliseerde dozen. De bestellingen nemen met de dag toe.

"Dit jaar krijgen we 8 cent per kilo sinaasappelen. Dat is minder dan wat een plastic zak in de supermarkt kost", zegt Eduardo Cifre van Campos del Abuelo. "Naast enkele seizoensgerelateerde omstandigheden zoals de hoge oogstopbrengst met een overvloed aan kleine maten is het fundamentele probleem voor de Spaanse sinaasappelen de import van fruit uit derde landen, zoals dat van Zuid-Afrika tot en met 31 oktober. De markt heeft daardoor in sommige gevallen voorraden tot eind december en dus stort de prijs voor ons fruit in", zegt hij. 

Dit jaar heeft deze teler uit Valencia met de hulp van zijn zoon, een computerprogrammeur, een website gelanceerd voor de directe verkoop van sinaasappelen.

"Zodra we de bestelling ontvangen, plukken we de sinaasappelen en verpakken we die handmatig. Wij versturen de box in het gekozen formaat binnen de 24 uur. De concurrentie in de online verkoop van fruit is erg groot. Om ons te onderscheiden doen we gepersonaliseerde bestellingen: we schrijven de naam van de klant op de doos, we voegen er een persoonlijk kaartje aan toe, iets waar mensen van houden, en we maken zelfs een video van het plukken van de desbetreffende sinaasappelen", legt Eduardo Cifre uit. "Daarnaast bieden we zeer scherpe prijzen, inclusief gratis verzending."

In korte tijd is het aantal bestellingen fors toegenomen. "Op dit moment is het natuurlijk geen oplossing die ons in staat stelt om onze volledige oogst te verkopen. Maar het geeft ons wat ademruimte en in de toekomst kunnen we het project misschien nog verder uitrollen. We zijn de vijfde generatie telers in onze familie, die in de 19e eeuw, ongeveer 150 jaar geleden, begon met de tuinbouw. We zullen blijven strijden om te voorkomen dat we het trieste lot tegemoet gaan dat veel telers te wachten staat."

Voor meer informatie:
Eduardo Cifre
Mob: +34 639 628 670 
Mob: +44 744 743 0047 
contact@okafruits.com 
Camposdelabuelo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven