Voedselbankgebruikers weigeren aardappelen vanwege stijgende kookkosten

Britse McColl's baas Jonathan Miller stapt op te midden van financiële problemen
Het Britse McColl's heeft bekend gemaakt dat Jonathan Miller, CEO van de groep, is teruggetreden, enkele weken nadat de in moeilijkheden verkerende keten had gewaarschuwd voor een lagere jaarwinst, waardoor de aandelen met 14% waren gedaald. Miller's vertrek komt op een moment dat de groep in gesprek is met kredietverstrekkers over nieuwe financieringsopties.
Bron: reuters.com 

Italië: Cia-Conad rolt 'Hey Conad' online shopping service uit
Cia-Commercianti Indipendenti Associati, een coöperatief lid van de grootste supermarktketen van Italië, Conad, heeft zijn online boodschappendienst uitgerold. Als onderdeel van de nieuwe multichannelstrategie van de retailer is 'Hey Conad' in eerste instantie beschikbaar voor klanten in de provincie Forlì-Cesena. De dienst zal op 28 maart worden uitgebreid naar de provincie Rimini, op 4 april naar de provincie Pesaro-Urbino en op 11 april naar de provincie Ravenna. In totaal zijn er 42 gemeenten in de regio's Emilia-Romagna en Marche.
Bron: esmmagazine.com 

Oddbox breidt uit naar Edinburgh en Glasgow
Oddbox heeft zijn activiteiten uitgebreid naar Schotland, te beginnen met Glasgow en Edinburgh, in een poging om tegen 2025 meer dan 150.000 ton voeding te redden. De voedselboxenfirma neemt klasse II groenten en fruit rechtstreeks van telers die dreigen te worden weggegooid en levert ze aan consumenten.
Bron: insider.co.uk 

Moederdag 2022: Geniet van een zondags gebraad voor minder dan € 5,99 van Morrisons
Morrisons helpt klanten dit jaar Moederdag betaalbaar te vieren door alle ingrediënten voor een heerlijk zondaggebraad aan te bieden voor minder dan € 6. Klanten kunnen nu in de winkel of online een hele kip kopen voor € 2,99, een pak The Best Potatoes voor € 99 pence en 2 pakken groenten voor € 39 pence per stuk; dat brengt de totale kosten van de maaltijd op slechts € 4,76. De klanten kunnen 2 pakjes groenten kiezen uit pastinaken, wortelen, koolraap en broccoli.
Bron: oxfordmail.co.uk 

VK: Voedselbankgebruikers weigeren aardappelen vanwege stijgende kookkosten, zegt chef Iceland 
Voedselbankgebruikers weigeren aardappelen en andere wortelgroenten omdat de stijgende brandstofkosten het te duur maakt om ze te koken, heeft de baas van een vooraanstaande Britse supermarktketen gezegd. Iceland's directeur Richard Walker: "Het is ongelooflijk verontrustend. We horen van sommige voedselbankgebruikers die aardappelen en groenten weigeren omdat ze zich de energie niet kunnen veroorloven om ze te koken."
Bron: news.sky.com 

Roemenië enquête: Retailomzet stijgt met 7,5% in 2021
De retailomzet groeit in Roemenië in 2021 met 7,5%, boven het Europese gemiddelde van 3,3%, maar onder de stijging van 10,6% in Oost-Europa, zo blijkt uit gegevens van Retail Audit NielsenIQ. In vergelijking met het gemiddelde in Oost-Europa, waarvan de ontwikkeling ook de ongebreidelde inflatie in landen als Turkije, Oekraïne en Wit-Rusland weerspiegelt, werd de groei in Roemenië echter vooral gegenereerd door de verbruikte volumes (+6%).
Bron: agroberichtenbuitenland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven