Brazilië innoveert met appel- en perenteelt

Het Braziliaanse Federale District, dat bekend staat om de teelt van guaves, bananen, citroenen en druiven, heeft nu ook appelen en peren in deze lijst opgenomen, voorlopig op experimentele basis. Met de hulp van het Secretariaat voor Landbouw (Seagri) en het bedrijf voor technische bijstand en plattelandsontwikkeling (Emater) blijven de plaatselijke telers ernaar streven de teelt uit te breiden nu zij een grotere vraag van de bevolking constateren.

Secretaris van Landbouw Luciano Mendes: "We hebben kunnen helpen met een grotere variëteit aan producten, gebaseerd op drie pijlers: een gunstig klimaat, vruchtbare grond en technologie. Die laatste heeft veel hulp gekregen van Emater en enkele universiteiten. Zij doen daar ononderbroken studies naar, zodat het district zijn teeltgamma steeds meer vergroot."

De fruitteeltcoördinator van Emater, Felipe Camargo legt de innovatie uit: "Dit zijn nieuwe gewassen in de regio. Ze hebben kenmerken van regio's met een gematigd klimaat, dus is een zeer goed samengestelde combinatie nodig. Er moet worden gekozen voor rassen die minder veeleisend zijn in koude uren en die reeds door onderzoeksinstellingen zijn ontwikkeld. We hebben experimentele gebieden binnen de AgroBrasília-beurs, een teler van het "Directed Settlement Program" van het Federale District [PAD-DF] en een ander bevindt zich in Chapadinha, in Sobradinho."

Bron: abrafrutas.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven