Omikron heeft 'grote impact' op personeelstekort nu Nieuw-Zeelands appelplukseizoen piekt

Nu het in het hele land appeloogsttijd is, vertoont Omikron geen tekenen van vertraging in de twee drukste appeloogstregio's: Hawke's Bay en Nelson-Tasman. Sommige appeltelers in Nieuw-Zeeland zeggen dat Covid-19 welig tiert in hun boomgaarden. 

Weer andere telers verklaren dat zij 10 tot 15% van hun werknemers thuis hebben zitten vanwege Covid-19, en dat zij nog ver achter liggen op de verwachte aantallen seizoenswerkers als gevolg van pandemische verstoringen en natuurrampen op de eilanden in de Stille Oceaan.

NZ Apples and Pears chief executive Terry Meikle was niet beschikbaar voor een interview, maar zei in een verklaring dat zijn organisatie samenwerkt met hun telers om ervoor te zorgen dat zij "robuuste Covid-19-protocollen hebben ingevoerd".

"Deze protocollen omvatten persoonlijke beschermingsmiddelen, sociale afstand, routinematige screening met inbegrip van gezondheids- en temperatuurcontroles en testen voordat de locaties worden betreden. We informeren onze telers in alle aangelegenheden met betrekking tot het beheer van Covid-19, waaronder regelmatige wekelijkse updates als de informatie van de Nieuw-Zeelandse regering is gewijzigd."

Bron: rnz.co.nz
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven