Week 10, 2022

Zuid-Afrikaanse ramingen appelexport +6%

De stijging van de exportraming is te danken onder meer door de jonge boomgaarden die in productie komen. De oogsten van Bigbucks, Cripps Pink/Pink Lady® en Cripps Red/Joya® zullen naar verwachting aanzienlijk toenemen.
De EGVV en de Ceres-inspectieregio's zijn respectievelijk met 8% en 7% gestegen ten opzichte van vorig jaar. De ramingen voor Golden Delicious tot en met week 10 zijn met -14% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig seizoen. EGVV- en Ceres-volumes zijn met respectievelijk -1% en -18% gedaald op jaarbasis.

Peren
De Zuid-Afrikaanse perenexport zal naar schatting met 12% toenemen ten opzichte van het seizoen 2021. Voor de Forelle-peer wordt een terugkeer naar een normale oogst van ongeveer 4 miljoen equivalente kartons verwacht. Het fruit van dit jaar is schoon en er is geen ruwschilligheid waargenomen.

De inspectieregio's Ceres en EGVV zijn in week 10 beide met 12% gestegen ten opzichte van vorig seizoen. Packham's Triumph volume geïnspecteerd tot en met week 10 daalt met -9% ten opzichte van vorig seizoen. EGVV blijft gelijk, terwijl de ramingen voor Ceres en Langkloof op jaarbasis respectievelijk met -29% en -2% zijn gedaald.

Klik hier om de factsheet te bekijken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven