Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Zweedse havenarbeiders verwerken geen Russische schepen of cargo

De Swedish Dockworkers Union (SDU) heeft de havens van Zweden in een verklaring laten weten dat er industriële acties zullen volgen tegen schepen van en naar Rusland en voor de cargo in alle havens van het land. De verklaring luidt: "De solidariteitsactie wordt uitgevoerd om de havenarbeiders en de noodlijdende arbeidersklasse in Oekraïne te ondersteunen nu de Russen het land zijn binnengevallen."

Zweedse havenarbeiders zullen geen werk verrichten voor schepen die van en naar Rusland varen, noch voor schepen die Russische import- en exportproducten vervoeren of voor schepen die in Rusland geregistreerd zijn.

De nationale voorzitter van de SDU, Martin Berg: "Door het brute geweld van het regime van Poetin tegen de Oekraïense burgerbevolking zijn de havens gesloten. Het bombardement op Odessa, de bezetting van Chersson en de voortdurende dodelijke omsingeling van Marioepol leidt tot onbeschrijflijk lijden."

Hij benadrukt ook dat een 'normale gang van zaken' niet langer mogelijk is. "We hebben gewacht op effectieve sancties van de staat of van de EU voor het blokkeren van Zweedse havens voor Rusland, maar er is geen tijd meer. Onze leden willen het weinige dat ze kunnen doen ook daadwerkelijk doen, om een bijdrage te leveren aan het einde van de Russische invasie en de heropening van de Oekraïense havens."

Bron: container-news.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven