Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mariënwaerdt Lectur, Fruit Tech Campus

"Innovatie is mensenwerk"

De eerste Mariënwaerdt Lecture van de Fruit Tech Campus vond op maandag 21 maart plaats. Een inspirerende middag waarin sociale innovatie en de mens de hoofdrol speelden. 90 geïnteresseerden ontdekten tijdens de lezing van onder andere hoogleraar Paul Iske, hoe waardevol mislukkingen zijn.

Ook Koen Hazewinkel, kerndocent EFMI Business School, laat aan de hand van verschillende praktische voorbeelden zien dat samenwerking en de 'Inner Purpose' de kracht is tot innoveren. 

Sociale innovatie
"Als je Facebook opent zie je prachtige blauwe luchten en mooie foto's. Nooit worden er fouten, misstappen en mislukkingen gedeeld."
Zo begon Paul Iske zijn presentatie over briljante mislukkingen. "Mensen zijn bang om fouten te laten zien, terwijl dat juist erg veel vertelt over het leerproces," aldus Paul. Als iedereen het makkelijkste pad kiest, ontstaan er geen nieuwe patronen of uitdagingen. Zonder deze uitdagingen en obstakels ontstaan er geen briljante mislukkingen. Door middel van een Mentimeter vraagt Paul aan de aanwezigen wat hun meest recente mislukking is. Antwoorden zoals 'stoppen met snoepen', 'gesprek met de baas' en 'uitlopen op de planning' werden gegeven. Tóch is geen van de aanwezigen een loser of minder, zo geeft Paul aan. "Fouten maken is menselijk en nodig voor (sociale) innovatie: zonder fouten en mensen die ze maken, geen briljante oplossingen," aldus Paul Iske.

Opvolgend kwam Koen Hazewinkel aan het woord. Als kerndocent strategie, positionering en conceptontwikkeling, weet hij alles over het gedrag van mensen en samenwerking. "Vroeger is ons gedrag aangeleerd waardoor patronen doorbreken erg moeilijk is," aldus Koen. Aan de hand van een hoger doel kan gedrag doorbroken worden en ontstaan er nieuwe patronen. 

Lancering Executive Program
Het laatste onderdeel van de Mariënwaerdt Lecture was de lancering van het Executive Program ‘Strategic Innovation in Fresh Produce’. Het programma richt zich op strategische innovatie en vernieuwing die direct bijdragen aan de strategische koers van de onderneming. Hiertoe biedt het programma inhoudelijke inspiratie op tal van nieuwe ontwikkelingen binnen de sector. Mireille Gijsberts, programma-manager Fruit Tech Campus, daagt de aanwezige bedrijven uit om hun medewerkers aan te melden voor het programma dat dit najaar van start gaat. 

Start najaar 2022
Het programma bestaat uit zes modules die ieder een eigen thema en doel bevatten. Een onderdeel van het Executive Program is een gezamenlijke buitenlandse studiereis. Tijdens de reis doen de deelnemers praktische ervaring van onderwerpen, die gedurende de modules aan de orde zijn gekomen, op. In het najaar van 2022 gaat de eerste groep deelnemers van start met het Executive Program 'Strategic Innovation in Fresh Produce'. 

Voor meer informatie:
Fruit Tech Campus
office@fruittechcampus.nl 
www.fruittechcampus.nl 

Publicatiedatum: