Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Frits Schrouff overleden

Heuschen & Schrouff Oriental Food deelt via haar website dat oprichter Frits Schrouff op 82-jarige leeftijd is overleden:

"Met grote verslagenheid willen we jullie informeren dat onze geliefde oprichter Frits Schrouff is overleden op een leeftijd van 82 jaar in zijn woonplaats Lanaken (BE). Zijn gezondheidsklachten weerhielden hem er lange tijd niet van om naar Heuschen & Schrouff Oriental Food hoofdkantoor te komen om ons allen persoonlijk te groeten en te voorzien van hartelijke adviezen. Helaas is zijn gezondheid recentelijk verslechterd en is hij voor velen toch onverwacht van ons heen gegaan in de nacht van maandag op dinsdag 22 maart 2022."

"De herinnering en ziel van Frits Schrouff zal altijd een onderdeel blijven van het bedrijf dat hij heeft opgebouwd. Dit zullen we met veel trots tot in lengte der dagen uitdragen. Frits zal enorm gemist worden en voor altijd in onze harten voortleven."

"Frits schrouff was een echt mensen mens, wist als geen ander mensen met elkaar te verbinden. Vanuit een diepgewortelde behoefte om andere mensen te helpen, gecombineerd met een scherp zakelijk instinct, heeft Frits reeds 60 jaar geleden de eerste stappen gezet om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Vandaag dragen wij nog altijd zijn gedachtegoed uit en is zijn nalatenschap tegelijkertijd onze toekomst. Het verbinden van mensen en culturen doormiddel van voeding. Lieve Frits , enorm bedankt om ons allen dit mee geven. We zullen er heel goed voor zorgen!", vertelt Marc Boits (CEO).

Over Frits Schrouff
Frits Schrouff werd op 17 februari 1940 geboren als zoon van een molenaar in Landgraaf. Als 23-jarige zag hij in het opvangtehuis voor Indonesische Immigranten van zijn toenmalige schoonouders, hoe erg mensen verlangden naar het eten van hun thuisland. Hij wilde in deze behoefte voorzien, pakte een vliegtuig naar Azië om rijst en sojasaus te importeren en verkocht dit vervolgens huis-aan-huis vanuit zijn Volkswagenbusje. Dit bedrijfje is vervolgens uitgegroeid naar een Europees marktleider in Aziatisch levensmiddelen, telt momenteel zo’n 400 medewerkers en importeert naar meer dan 40 landen in Europa. In 2009 werd hij geridderd tot de Orde van Oranje Nassau voor zijn uitzonderlijke werk.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven