Om uitbreiding infrastructuur, internationale groei en duurzaamheidinitiatieven te versnellen

Apollo investeert verder in Spaanse vervoerder Primafrio

De oprichters en huidige aandeelhouders van Primafrio, een Spaans transportbedrijf dat gespecialiseerd is in temperatuurgecontroleerde infrastructuur en logistiek, en Apollo hebben aangekondigd dat zij een overeenkomst zijn aangegaan waarbij de gelden die beheerd worden door de dochterondernemingen van Apollo zullen worden geïnvesteerd in Primafrio. Met de investering van Apollo Infrastructure zal het bedrijf haar strategische groeiplannen versneld uit kunnen voeren. 

Apollo Infrastructure is een participatiemaatschappij die haar hoofdkantoor heeft in New York.

De oprichters van Primafrio, bestuursvoorzitter Juan Conesa en CEO José Esteban Conesa, zullen hoofdaandeelhouders blijven en het groeiende bedrijf blijven leiden, dat in 2021 een omzet van €506 mln boekte (+10,5% op jaarbasis). Door samen te werken met het management zal Apollo Infrastructure haar uitgebreide expertise op het gebied van transport en logistiek aanwenden om de innovatie en waardecreatie van Primafrio te ondersteunen. 

Het in 2007 opgerichte Primafrio is uitgegroeid tot marktleider binnen Europa en is gespecialiseerd in temperatuurgecontroleerde logistieke dienstverlening. Vandaag de dag beschikt het bedrijf over een wagenpark van 2.300 vrachtwagens en meer dan 45 logistieke centra in 25 Europese landen. Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Portugal zijn haar voornaamste markten. De voortdurende focus van het bedrijf op technologische innovatie, duurzaamheid en compliance draagt bij aan een hoge mate van klanttevredenheid en -behoud.

Juan en José Esteban Conesa: "Primafrio en de familie die dit bedrijf oprichtte zijn blij om Apollo Infrastructure als strategische partner te verwelkomen. Als één van de grootste investeerders in infrastructuur verwachten wij dat hun investering niet alleen het potentieel van temperatuurgecontroleerd transport in Europa zal ondersteunen, maar dit in Murcia gevestigde bedrijf ook een concurrentievoordeel zal bieden." 

Dylan Foo, co-hoofd global infrastructure bij Apollo: "Primafrio is een waardevolle aanwinst en we zijn blij dat we haar succes en uitbreiding in Europa kunnen ondersteunen, waar we ook Apollo's activiteiten en portfolio verder blijven uitbreiden. De schaal, veerkracht en uitmuntende bedrijfsvoering van Primafrio spraken ons aan, evenals haar streven naar duurzaamheid en het maken van een energietransitie binnen de transport- en logistieke sector.  

Evercore Partners International trad op als financieel adviseur voor Primafrio en Linklaters als juridisch adviseur. Ashurst and Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison traden op als juridisch adviseurs voor Apollo Infrastructure. 

De transactie moet nog door de autoriteiten worden goedgekeurd en zal naar verwachting medio 2022 worden afgerond. 

Voor meer informatie: 
Patricia Crespo
Primafrio
patricia.crespo@evercom.es

Joanna Rose
Apollo Infrastructure 
Tel.: +1 (212) 822 0491
Communications@apollo.com
apollo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven