Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Portugese aardappelsector organiseert symposium

Porbatata, de Portugese aardappelorganisatie, organiseert Jornadas Internacionais de Batata, een internationaal aardappelsymposium, dat op 3 en 4 mei gehouden zal worden in het Fórum Alcochete, in Portugal. 

In een tijd waarin de sector te maken heeft met grote uitdagingen brengt Porbatata exports, telers en partners bijeen om de meest relevante onderwerpen te bespreken, zoals de internationale markt, export, stijgende kosten, innovatieve technologieën, plantgezondheid, waterschaarste en klimaatverandering. 

Tot de internationale gastsprekers behoren Cedric Porter, van WPM (World Potato Market), Jan Gottschall, van NAO (Nederlandse Aardappel Organisatie), Yolanda Medina van OIPACYL (Organizacion Interprofissional de la Patata de Castilla y León) en Laurent Cavard, CEO van het Franse bedrijf Altho. 

Europatat, de Europese vereniging voor aardappelhandelaren, zal worden vertegenwoordigd door Berta Redindo Benito, secretaris-generaal, en Romans Vorss, technisch directeur. 

Gonçalo Lobo Xavier, directeur van APED (de Portugese vereniging van logistieke bedrijven), Gonçalo Santos Andrade, voorzitter van Portugal Fresh, coach Alexandre Monteiro en chef-kok Marlene Vieira zullen eveneens op het symposium aanwezig zijn. 

“Het International Potato Symposium is een unieke gelegenheid om de totale keten die betrokken is bij de voedselproductie bijeen te brengen en te focussen op de uitdagingen die ons vandaag de dag bezighouden. In een wereld die voortdurend verandert, delen zowel Portugese als internationale deskundigen hun strategieën en bespreken zij onderwerpen die nu van belang zijn voor spelers binnen deze sector," aldus Sergio Ferreira, voorzitter van Porbatata. 

Dit initiatief wordt georganiseerd als onderdeel van de Promotion of Portuguese Potatoes in Foreign Markets, met steun van Portugal 2020 onder het Competitiveness and Internationalisation Operational Programme.

Partners zoals Associação Portuguesa de Horticultura, Escola Superior Agrária de Santarém, Centro Operativo e Tecnológico Hortofrutícola Nacional en Federação Nacional das Organizações de Produtores de Frutas e Hortícolas zullen ook deelnemen aan dit evenement. 

Klik hier om in te schrijven (mogelijk van 21 maart).

Voor meer informatie: 
Ana Rute Silva
Tel: +351 911 032 976
anarute@agenciaevaristo.pt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven