In Denemarken worden vertical farms gecombineerd met kantoorruimtes

Het Deense Nabo Farm verhuisde onlangs naar een nieuw hoofdkantoor in Amager. Hier is het bedrijf gevestigd in het Siljangade-gebouw. Het idee achter dit gebouw is het creëren van een innovatieve benadering met betrekking tot de moderne manier van wonen en werken. Hier kan men wonen, werken en alles wat daar tussenin zit. 

Het bedrijf past perfect bij het gedachtegoed van Siljangade. De werkvloer moet ook ruimte bieden voor privéactiviteiten en in de privésfeer moet er ruimte zijn om te werken. Het is belangrijk en tegelijk lastig om hier een balans tussen te vinden.

Nabo Farm levert kruiden en bladgroenten aan The Kitchen, het restaurant in Siljangade, waar dagelijks met veel liefde milieuvriendelijke, vegetarische maaltijden worden bereid. Lokaler kan het niet, want de groenten voor het restaurant worden in de kelder van hetzelfde gebouw geteeld. 

De samenwerking tussen NREP (de eigenaar van het gebouw) en Nabo Farm is een mooi voorbeeld van de manier waarop verse groenten midden in de stad kunnen worden geteeld. Bezorgtijden worden korter en de ruimte in het gebouw wordt optimaal benut. Bedrijven die ruimte hebben om zelf een vertical farm onder te brengen, kunnen besparen en zelfvoorzienend worden. Dit biedt onze klanten veel kansen en maakt een groot verschil voor de planeet."

Bron: www.nabofarm.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven