Conflict Oekraïne: Noodtransport Oekraïne vraagt om producten en update Help4Oekraine

De oorlog in Oekraïne blijft het nieuws domineren. Met de vredesonderhandelingen in volle gang blijven beide kanten strijdboodschappen de wereld in gooien. De onderhandelingen lijken wat vast te lopen, maar de hulpacties zetten zich onverminderd door.  Door de vele berichten is door de bomen soms het bos niet meer te zien. Hieronder daarom weer een update over de gevolgen voor de AGF-sector.

Hulpacties
Initiatief Noodtransport Oekraïne is op zoek naar producten die men naar de getroffenen zal vervoeren. "Wij zijn Noodtransport Oekraïne en zorgen dagelijks voor hulpgoederen in Oekraïne dit wordt in Ternopil Oekraïne gelost en op adres verdeelt door de Stichting Caritas."

"Wij betalen zelf de transporten en zoeken sponsoring voor lang houdbare voedingsmiddelen: aardappels, wortelen, uien, rode kool, spitskool, knolselderij etc."

"Wij zijn het meest geholpen met fysieke bruikbare producten, maar hulp kan ook op allerlei andere manieren geboden worden. Wellicht heeft men een relatie die iets kan betekenen of een initiatief wat bruikbaar is. Laat het ons weten via info@noodtransportoekraine.nl en wij geven daar opvolging aan. Bij de voorkeur aan een donatie van geld, kan dat uiteraard ook. Dit geld wordt gebruikt om het transport te financieren, want ook de Oekraïense chauffeurs en hun bedrijven ontvangen op dit moment geen middelen om alle transporten te financieren."

De donatie kan overgemaakt worden naar: LECARO NL 44 ABNA 0492 9159 38 o.v.v. sponsoring transport/diesel ua

Kijk voor meer informatie op www.noodtransportoekraine.nl of bel met Lonneke de Wit (tel. 06-53697480) of Ingrid Verkuijlen (tel. 06-16410258)"

Of stuur een mail naar info@noodtransportoekraine.nl

Help4Oekraine
Afgelopen weekend zijn wederom ca 100 vrijwilligers voor Help4Oekraine in actie gekomen om ruim 7000 dozen in te pakken en verladen richting Oekraïne. Afgelopen weekend vertrokken drie vrachtwagens richting Polen en Oekraine. Hulpgoederen blijven hard nodig zien initiatiefnemers voormalig Rusland-exporteur Alexander Visser en Dirk Klerk (Kerk Topfpflanzen BV, Veen). Ze proberen wekelijks transporten te organiseren met voedselpakketten en medische hulpgoederen. "Nog steeds weten onze contacten met creativiteit en heldenmoed de gaatjes te vinden om de voedselpakketten op de juiste plekken te krijgen!!”, laat Alexander weten.  Een van hen stelt hij persoonlijk voor: Maxim “Onze held in Kiev die niet opzij gaat voor geweld of angst, maar zijn pek inneemt om anderen te dienen."

Sil Moonen BV heeft haar accommodatie in Duitsland in samenwerking met de gemeente Ovelgönne aangeboden aangeboden voor opvang van Oekraïense vluchtelingen.

De Zeeuwse landbouwgedeputeerde Jo-Annes de Bat maakte deze week een rondje langs de velden op Schouwen-Duiveland. Mede door de situatie in Oekraïne is er veel onzekerheid in de agrarische sector, zo meldt ZLTO. Op het akkerbouwbedrijf van Leo Dalebout in Noordgouwe kreeg De Bat informatie van Dalebout, Ko de Regt van ZLTO, akkerbouwer en fruitteler Leendert van der Velde en fruitteler Jos Mesu. 

Voorlopig geen EU-sancties voor Russische energie
De Europese Unie gaat voorlopig geen strafmaatregelen nemen om de aanvoer van Russisch aardgas, olie en steenkool te treffen, denkt minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra. Dit schrijft De Telegraaf. "Nederland is daar ook niet voor, want niet elk land kan op korte termijn zonder Russische fossiele brandstoffen", zegt Hoekstra. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven